Schaatsbaan Arkel wordt opnieuw ingericht

Schaatsbaan Arkel wordt opnieuw ingericht
Tekening: Molenlanden

De schaatsbaan in Arkel krijgt een upgrade. Het terrein, wat officieel het Waardje wordt genoemd krijgt een wat meer een uitstraling van een park. Zo komen er picknickbanken, wandelpaden en zelfs parkeerplaatsen. Daarnaast moet er zowel in de zomer als in de winter kunnen worden gesport.

Tekening: Gemeente Molenlanden

In de zomer lekker voetballen en volleyballen en in de winterperiode moet je kunnen schaatsen. Tenminste als het aan de gemeente Molenlanden ligt. Het Waardje wordt namelijk aangepakt en aantrekkelijk gemaakt voor de toekomst. Zo komen er wandelpaden, een verbeterde afrit en kun je straks in zowel de zomer als winter gaan sporten.

Werkzaamheden

De werkzaamheden starten nadat de Waterschap Rivierenlanden goedkeuring heeft gegeven voor de afrit. Dit zal vermoedelijk pas in januari 2020 worden afgegeven. Dan zullen vooral de voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd mbt de afrit en de parkeerplaatsen. De gemeente geeft wel aan dat het geen probleem gaat worden voor de eventuele ijspret. De werkelijke werkzaamheden zullen pas na het schaatsseizoen gaan beginnen. Dan zal het puin wat er nog ligt worden afgegraven en wordt het ijsbaanterrein gelegaliseerd en de wandelpaden worden aangelegd.

Meer Gorinchem nieuws?