Verbouwing begane grond Gorcums Museum van start

Verbouwing begane grond Gorcums Museum van start
Foto: Gemeente Gorinchem

Het ontwerp voor de inrichting en de bijbehorende planning voor de verbouwing van de begane grond van het Gorcums Museum zijn definitief. De voorbereidingen zijn gestart, zodat de verbouwing volgens planning in het eerste kwartaal van 2020 kan plaatsvinden. Door deze verbouwing gaan het Gorcums Museum en het museumcafé ’t Oude Stadthuys elkaar in uitstraling en concept versterken.  

Na het collegebesluit in 2017 om de begane grond van het Gorcums Museum te verbouwen, is een projectgroep samengesteld om te komen tot een definitief ontwerp. Het ontwerp voorziet in verplaatsing van de kunstuitleen naar de begane grond en er wordt meer ruimte gecreëerd voor de culturele programmering. Martijn Bakker van t‘ Oude Stadthuys: “We hebben een goede basis gelegd voor een constructieve en duurzame samenwerking tussen het museumcafé en het museum.” Jack van Mildert van het Gorcums Museum vult aan: “We zijn blij dat er een duidelijke en herkenbare verbinding komt tussen het museum en het museumcafé. Ook gaan we inhoudelijk zoveel mogelijk onze krachten bundelen om tot gemeenschappelijke concepten te komen”.

Door de verbouwing én een verstevigde samenwerking tussen Jack van Mildert en Martijn Bakker gaan het museum en het museumcafé elkaar in uitstraling en concept versterken.

Meer Gorinchem nieuws?