Binnenstad vanaf zaterdag vol met corona maatregelen

Binnenstad vanaf zaterdag vol met corona maatregelen

Wie zaterdag de binnenstad bezoekt komt in een zee van maatregelen terecht. Op de straten zullen pijlen, belijningen en stikkers komen om mensen vooral aan de rechterkant te laten lopen. Ook zullen er gastheren en -dames zijn die mensen attenderen op de 1,5 meter. Ook zullen bezoekers geïnformeerd worden met borden en banners boven de weg.

Foto: Mooi Gorinchem

Niet meer die rommelige wandelroutes kriskras door de binnenstad, maar bezoekers die zoveel mogelijk gestructureerd aan de rechterkant blijven wandelen. Dat gaat het nieuwe straatbeeld worden voor bezoekers van de binnenstad. De gemeente gaat vrijdag pijlen, banners en borden plaatsen om mensen te informeren over dat ze vooral rechts moeten wandelen.

Fietsen uit de winkelstraat

Om bezoekers te helpen herinneren van de maatregelen zullen er alle zaterdagen en maandag 1 juni professionele gastheren en -dames staan die bezoekers helpen ‘zich veilig te voelen’ en ook vragen hun fietsen en scooters op de nieuwe parkeerplekken te plaatsen. Dit zijn naast de Nieuwe Doelen, Smakheul en de Grote Toren. Fietsen en scooters die in de winkelstraten staan krijgen een label aan hun stuur met het verzoek om op andere plekken te plaatsen.

Reclameborden tegen het pand

Ondernemers moeten hun reclameborden en uitstallingen tegen de gevel plaatsen. Als ondernemers dit niet doen, wordt er gehandhaafd. Of hiervoor ook boetes worden geschreven of eventueel in beslagname van materiaal is onbekend.

Meer Gorinchem nieuws