Twee bijzondere documentaires binnenkort te zien bij Internationaal Film Festival Gorinchem

Twee bijzondere documentaires binnenkort te zien bij Internationaal Film Festival Gorinchem

Zaterdag 19 januari 2019 toont het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) het jaar in met twee vertoningen. om 16:30 start de film WAD en om 20:30 de film Klanken van Oorsprong. Twee films die je niet mag misen.

Foto: Flickr

WAD

Overleven op de grens van water en land! De documentaire over het Waddengebied, die laat zien hoe ongelooflijk bijzonder maar ook kwetsbaar dit unieke gebied op wereldschaal is. ‘WAD’ brengt het ecosysteem in beeld als nooit te voren; van heel kleine organismen onder aan de voedselketen als kiezelwieren en schelpdieren tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond boven in de voedselketen. De documentaire laat de bijzondere esthetische kanten van het gebied zien en hoe dynamisch en groots het gebied is.
Leeftijd vanaf 6 jaar.

Klanken van Oorsprong

Het verhaal van diverse artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond, die tussen 1945 en 1962 samen met meer dan 350.000 andere Indische Nederlanders gedwongen terug moesten naar hun oorspronkelijke vaderland: Nederland. Eenmaal in Nederland kregen Nederlands Indische bands als ‘The Tielman Brothers’ en ‘The Crazy Rockers’ direct veel gehoor bij de dolenthousiaste Nederlandse jeugd die een grote honger had naar rock-‘n-rollmuziek. Ook Nederlands-Indische zangers en zangeressen zoals Sandra Reemer, Liesbeth List en Boudewijn de Groot maakten veel furore. Klanken van Oorsprong, is een mozaïek van verhalen over de kracht van overleven in moeilijke omstandigheden, de herkomst van de geportretteerden en het zoeken naar hun identiteit.

Tickets kosten €10,- en zijn o.a. online te koop. Beide films draaien in Theater Periscoop.


Meer nieuws?