Raadsleden, wethouders en burgemeester koken voor inwoners

Raadsleden, wethouders en burgemeester koken voor inwoners

Op 15 december gaan raadsleden, wethouders en de burgemeester een speciale avond organiseren voor inwoners. Naast een heerlijke maaltijd is er live muziek, wordt er kerstverhalen vertelt en nog veel meer.

Een mooi gebaar komt er dit jaar vanuit het gemeentehuis. Op een motie van de gemeenteraad om een avond te organiseren voor kwetsbare inwoners of inwoners die zich eenzaam voelde werd bijna volledig positief gereageerd. De raadsleden zullen de avond komen en eten en drinken bedienen. Daarnaast zal er live muziek gemaakt worden en zal zelfs de burgemeester een kerstverhaal vertellen.

Op één na

Of alle raadsleden aanwezig zullen zijn is nog even onduidelijk. Want toen fractie-assistent Evelien de Munnik, raadsleden Gulsen Metz, Therese van ‘t Westende en Wendy Alba Heijdenrijk voorstelde om een avond te organiseren voor eenzame inwoners, reageerde raadslid Kees van Willigen niet positief op het voorstel, terwijl zijn fractie het idee van de vier collega’s met veel liefde ondersteunden. Het raadslid vond namelijk dat hij zelf wilde bepalen waaraan hij zijn vrije tijd wilde besteden. Of raadslid Kees van Willigen aanwezig zal zijn is onbekend.

Burgemeester leest voor

Naast het kerstdiner zal ook Helga Buitenlaar samen met haar zangkoor het kerstdiner ondersteunen. Ook zal burgemeester Mellissant een kerstverhaal voorlezen aan de aanwezigen. Het evenement wordt volledig ondersteunt door ondernemers die het eten en drinken belangeloos beschikbaar stellen aan de gemeenteraad.

Aanmelden

Het gratis kerstdiner is vrijdag 15 december. Wie wil mee-eten moet zich voor 29 november aanmelden door te mailen naar e.munnik@gorinchem.nl. Het evenement zal in de kantine van voetbalclub SVW plaatsvinden.

Meer Gorinchem nieuws