1,9 miljoen kijkers zien Gorinchem in Sinterklaasjournaal

1,9 miljoen kijkers zien Gorinchem in Sinterklaasjournaal

Ruim 1,9 miljoen mensen hebben maandag het NTR Sinterklaasjournaal gezien. Daarmee heeft het Sinterklaasjournaal meer kijkers gehaald dan het NOS- en RTL Nieuws. Daarnaast wist het Sinterklaasjournaal ook hun eigen record te verbreken.

Ruim 1,9 miljoen mensen zagen Gorinchem in het Sinterklaasjournaal. Daarmee was het de best bekeken programma van afgelopen maandag. Het haalde zelfs het NOS- en RTL Nieuws van 20:00 en half acht in. In het Sinterklaasjournaal probeert presentatrice Dieuwertje Blok de problemen op te lossen die ontstaan in aanloop naar de intocht en 5 december.

Wat wel bijzonder is dat het Sinterklaasjournaal beter werd bekeken dan de jaren ervoor. Dit komt volgens deskundigen dat de schrijvers van het journaal ook meer humor toepassen voor volwassenen. Hierdoor is het Sinterklaasjournaal niet alleen leuk voor kinderen, maar juist ook voor volwassenen.

Hoeveel kijkers de intocht zullen bekijken is nog onbekend. Maar afgelopen jaar meer dan 2,9 miljoen mensen naar de landelijke intocht.

Meer Gorinchem nieuws?