Slot Loevestein wordt eventjes Sinterklaaskasteel

Slot Loevestein wordt eventjes Sinterklaaskasteel

Slot Loevestein maakt zich klaar om dit jaar te veranderen in een Sinterklaaskasteel. Families en jonge avonturiers worden van harte uitgenodigd om tussen 19 november en 5 december een kijkje te nemen op het Sintfestijn en te genieten van de prachtig ingerichte kamers en de feestelijke sfeer.

Jong en oud kunnen deelnemen aan diverse activiteiten, waaronder een speurtocht, een Pietenparcours, knutselen en lezen. Help de verloren cadeaus terug te vinden die per ongeluk zijn kwijtgeraakt dankzij de hulp van de Rommelpiet. Ook is er een grote knutseltafel waar kinderen hun creativiteit kunnen gebruiken en het mooiste cadeaupapier kunnen maken. In de keuken ruik je de geur van speculaas en kruiden al, maar het recept is niet compleet. Lukt het de jonge bezoekers de ingrediënten te vinden en het recept weer compleet te maken? Na al deze spannende activiteiten kunnen de Pietjes in spe hun kunsten laten zien op het speciale Pietenparcours. Als het recept weer compleet is, de cadeautjes zijn gevonden en alle uitdagende kunstjes op het Pietenparcours zijn uitgevoerd, krijgen alle kinderen een welverdiend Pietendiploma.

Slot Loevestein en boeken zijn natuurlijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Tijdens het Sintfestijn is er een grote, gezellige leeshoek in de Zael van het kasteel. Klim in de stoel van Sinterklaas of kruip op het gouden bankje, pak er een kussen bij en lees met elkaar uit mooie boekjes. Op woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag leest een museumgids het spannende verhaal van Boer Boris en Sinterklaas voor vanuit de Sinterklaasstoel. In de weekenden zullen er twee Pieten op Loevestein zijn. Sinterklaas is zelf niet aanwezig. Raadpleeg onze website voor meer informatie over extra activiteiten en tijden.

Kom met je klas

Ook voor scholen en kinderdagverblijven organiseren we het Sintfestijn op Loevestein! Kom met de klas en ontdek de prachtige kamers, los de speurtocht op, ga op zoek naar verloren cadeaus en leef je uit op het Pietenparcours. De kinderen gaan naar huis met een echt Pietendiploma!

Slot Loevestein is tijdens het Sintfestijn dagelijks geopend van 10:00 – 17:00 uur. Een ticket koop je vooraf online of aan de kassa. Museumkaarten zijn geldig. Het complete programma vind je op de website: https://www.slotloevestein.nl/agenda/sintfestijn/

Meer Gorinchem nieuws