Rotary Gorinchem-Merwede zamelt met Speelgoedbank cadeautjes in voor minima gezinnen

Rotary Gorinchem-Merwede zamelt met Speelgoedbank cadeautjes in voor minima gezinnen

Rotary Gorinchem – Merwede zamelt zaterdag 4 november speelgoed en cadeaus in bij diverse winkelcentra in Gorinchem in samenwerking met de Speelgoedbank. De Rotary is tussen 10:00 en 15:00 herkenbaar aanwezig bij de winkelcentra Piazza, Nieuw Dalem en Hoog Dalem.

,,Wij zijn blij met de samenwerking met Rotaryclub Gorinchem-Merwede. Door de enorme vraag rond de feestdagen is het een uitdaging om aan genoeg speelgoed te komen. Met de hulp van de Rotary kunnen we onze bezoekers beter bedienen en door verlanglijstjes uit te delen ook de ondernemers steunen in de desbetreffende winkelcentra”, zo laat de Speelgoedbank weten. ,,Bij de Rotary kramen in Piazza, Nieuw Dalem en Hoog Dalem zijn verlanglijstjes te vinden voor bezoekers van de winkelcentra die willen helpen. Net als vorig jaar kunnen wij alle hulp van de inwoners van Gorinchem goed gebruiken om de kinderen uit minimagezinnen een mooie Sinterklaas te bezorgen. Als je nog goed speelgoed hebt waar je een ander kind blij mee kunt maken, dan mag je dit inleveren bij de genoemde winkelcentra.” laat Hans Booij van de Rotary Gorinchem-Merwede weten.

Jongeren

Met een verlanglijstje kunnen bezoekers van het winkelcentrum naast hun eigen boodschappen in het winkelcentrum ook iets meenemen om een ander blij mee te maken. Deze actie sluit goed aan bij de doelstelling van Rotary iets te betekenen voor de samenleving. ,,Juist in deze tijden kan Sinterklaas wel wat extra hulp gebruiken om zo veel mogelijk kinderen alsnog thuis een leuk feest te bezorgen. Rotary Gorinchem-Merwede draagt daarom met veel plezier haar steentje bij aan dit mooie initiatief.” vertelt Booij. ,,Naast speelgoed voor de kinderen, willen we voor de tieners iets extra’s doen. Daarom hebben wij bij de kramen QR-codes liggen om direct een geldbedrag te doneren. Hier kunnen mensen bijdragen aan een uitje. Denk hierbij aan het kopen van tickets voor het zwembad of een bon zodat jongeren met een vriend of vriendin een frietje kunnen eten bij een snackbar.”

Grootouders

Ook voor grootouders met een minimuminkomen is het bij de Speelgoedbank mogelijk om speelgoed uit te zoeken voor hun kleinkinderen. Zo kan iedereen meedoen met de feestdagen in december. Op drie locaties is de Rotary zaterdag 4 november aanwezig tussen 10:00 en 15:00 uur: in het Winkelcentrum Piazza en op de parkeerplaatsen bij winkelcentrum Nieuw Dalem (voor de Plus) en winkelcentrum Hoog Dalem (aan de kant van Domino’s. Daar kan speelgoed worden gebracht en kunnen verlanglijstjes worden opgehaald. De locatie is te herkennen door de marktkramen en banners die de Rotary neerzet. 

Speelgoedbank

Ook bij de Speelgoedbank in het centrum bent u welkom om spullen te brengen. Overdag is de Speelgoedbank op de Gasthuisstraat 34 te bezoeken tussen 10:00 en 16:00 uur (met uitzonderingen van maandag en zondag). Meer informatie is te vinden op de website van Speelgoedbank

Meer Gorinchem nieuws