Koningsdag in de binnenstad met kleedjesmarkt, rondvaarten en ‘Zevende huis on tour’ podium

Koningsdag in de binnenstad met kleedjesmarkt, rondvaarten en ‘Zevende huis on tour’ podium

Donderdag 27 april viert koning Willem-Alexander zijn 10 jarige bestaan als koning. Ook in de Gorinchemse binnenstad wordt dit jaar Koningsdag gevierd. Naast de traditionele kleedjesmarkt is er een podium met diverse live optredens en een gratis rondvaart door de Gorinchemse haven. 

Foto: Hans van Mourik

Tijdens Koningsdag kunnen inwoners tussen 08:00 en 17:00 uur Koningsdag vieren in de binnenstad van Gorinchem. Vanaf 8 uur kunnen kinderen hun tweedehandse spullen verkopen op de kleedjesmarkt in de Arkelstraat, Gasthuisstraat, Hoogstraat, Langedijk of Burgstraat. Tijdens de kleedjesmarkt zullen er diverse activiteiten plaatsvinden. Kinderen kunnen zich onder andere gratis laten grimen en genieten van diverse muzikale optredens die door de stad lopen en gezellige muziek maken.

Rondvaartboot 

Ook  kunnen bezoekers  een gratis vaart maken met een sloep door de haven van Gorinchem. Dit kan vanaf 11:00 t/m 16:00 aan de Weessteiger (naast pannenkoekenhuis Fritella aan de Langedijk). 

Podium 

Ook dit jaar is er weer een gezellig podium in de binnenstad! Onder begeleiding van Helga Buitelaar en Johan van Drunen is er het Zevende Huis on Tour podium met diverse optredens. Het programma hier ziet er als volgt uit:

11.00 uur – de Engelse pret-folk/klezmer/gypsyband : Buffo’s Wake 

12.00 uur – Flavour Graveyard (harmonische jaren 60/70 muziek) 

13.00 uur – SkamahUla (lekkere Ska muziek van alle tijden) 

14.00 uur – de Taasband (bekende Gorkumse vriendenband met muziek voor iedereen

15:30 – 17:00 treden diverse dansgroepen van dansschool Rootz dansschool op.

Het podium is te vinden Achter de Kerk. 

Parkeren

De organisatie adviseert bezoekers met de fiets te komen. Mochten mensen toch graag met de auto komen, kan er geparkeerd worden op de Groenmarkt, parkeergarage Kazerneplein en Paardenwater en bij drukte bij het stadhuis of woonboulevard Spijksepoort

Meer informatie is te vinden op www.koningsdaggorinchem.nl

Meer Gorinchem nieuws