Intocht nationale Sinterklaas kost Gorinchem mogelijk half miljoen, maar wel 1,6 miljoen kijkers

Intocht nationale Sinterklaas kost Gorinchem mogelijk half miljoen, maar wel 1,6 miljoen kijkers

Gemeente Gorinchem heeft geweldig nieuws te delen, namelijk dat Sinterklaas dit jaar heeft besloten om met de landelijke intocht Gorinchem te bezoeken! Dat maakte de NTR  zojuist bekend. Gemiddeld kijken er zo’n 1,6 miljoen mensen naar de intocht van Sinterklaas.

Opnieuw komt Gorinchem op nationale TV. Waar we eerst bezoek kregen van de familie van Rossum, krijgt Gorinchem dit jaar landelijk bezoek van Sinterklaas en zijn pieten. Burgemeester Reinie Melissant is heel blij en vereerd met dit nieuws: “Dit is fantastisch voor Gorinchem! Het is een grote eer dat Sinterklaas onze stad heeft gekozen als de plek voor de landelijke intocht. We gaan er met de hele stad voor zorgen dat het een onvergetelijke dag wordt voor alle kinderen en families die de intocht van Sinterklaas in Gorinchem willen vieren. En tegen de Gorcumers wil ik zeggen: houd zaterdag 18 november alvast vrij in de agenda. We gaan er samen een bijzondere dag van maken.”

half miljoen euro

Voorgaande steden waren gemiddeld een half miljoen euro kwijt aan het aantrekken van de nationale intocht. Dit werd ook bevestigd door de woordvoerder van de gemeente. “Maar dit hangt van een aantal factoren af. Zoals of je de uren van de ambtenaren meerekent en welke kosten je afspreekt die voor de NTR zijn en welke voor de gemeente zijn. De gemeenteraad krijgt binnenkort een overzicht van alle kosten te zien.” aldus de woordvoerder van de gemeente Gorinchem.

1,6 miljoen kijkers

In aanloop van het nationale intocht komt de er een Sinterklaas journaal. Hier keken de afgelopen jaar zo’n 1,2 miljoen kijkers naar. De nationale intocht wist vorig jaar zo’n 1,6 miljoen mensen naar de buis te trekken.

Zaterdag 18 november vindt de intocht plaats. 

Meer Gorinchem nieuws