De voorbereidingen voor de 50ste editie van Timmerdorp in volle gang

De voorbereidingen voor de 50ste editie van Timmerdorp in volle gang

Ook dit jaar is er weer Timmerdorp Buiten de Waterpoort in Gorinchem en wel de 50 ste editie! Het evenement zal plaatsvinden van 14 tot en met 18 augustus 2023. Dit jaar is het thema Magische wereld. Gekozen naar het tekening ontwerp van Vienna de Hartog. Zij mag zichzelf dit jaar de burgemeester van Timmerdorp 2023 noemen. Zij wordt bijgestaan door twee wethouders: Caithlyn van der Voorde en Sophie Slob. Met zijn drieën zullen zij Timmerdorp openen op maandag 14 augustus om 13.00 uur.

Mee doen met Timmerdorp? Dat kan! Timmerdorp is voor kinderen vanaf 5 jaar tot en met groep 8 van de basisschool, ongeacht welke leeftijd de kinderen dan hebben. De kinderen houden zich een week lang bezig met het bouwen en versieren van hutten, sport en spel. De entreeprijs voor dit evenement wordt zo laag mogelijk gehouden zodat ook kinderen waarvan ouders een kleiner budget hebben mee kunnen doen. Daarom kan Timmerdorp alleen mogelijk gemaakt worden door de inzet van vrijwilligers en sponsoren.

Kaartverkoop

Om mee te doen met Timmerdorp heb je een kaartje nodig. De kaartverkoop voor Timmerdorp 2023 vindt plaats op zaterdag 10 juni 2023 van 9.00 uur tot 15.00 uur bij Stichting Speelgoedbank in Gorinchem (Gasthuisstraat 34, Gorinchem ) Neem een ingevuld inschrijfformulier mee wat u kunt vinden op de website: www.timmerdorpgorinchem.nl en neem contant geld mee of betaal via een QR code. Reserveren is eveneens niet mogelijk en op = op! De prijs van een deelnemerskaartje zal €30,- bedragen. Vergeet niet om (een kopie van) het ID mee te nemen, deze kan na leeftijdscontrole weer meegenomen worden. Pinnen is helaas niet mogelijk. Maximaal 8 kaarten per persoon.

Vrijwilligers gezocht:

Zonder vrijwilligers kan het Timmerdorp niet doorgaan. Een evenement van deze schaal vergt flink wat voorbereiding en organisatie en daar hebben we jou voor nodig! Omdat iedereen het liefste doet waar hij of zij goed in is hebben wij deze vrijwilligers onderverdeeld in de volgende groepen:

Groepsleiding

Als groepsleiding ben je samen met een tot twee andere vrijwilligers verantwoordelijk voor een groep kinderen. Op het kleine veld (5 tot 7 jaar) zullen dit gemiddeld 15 kinderen zijn en op het grote veld (7 jaar tot einde basisschool) gemiddeld 20.

Buffelaar

Als buffelaar zul je vooral je steentje bijdragen aan de voorbereidingen van het Timmerdorp. De opbouw van Timmerdorp begint op vrijdagochtend 11 augustus om 7.00 uur. Je bent overal inzetbaar, dat kan uiteenlopen van het plaatsen van de hekken tot aan het indelen van de loterijkraam. Je hoeft dus geen stoere of sterke man of vrouw te zijn, voor echt iedereen is er wel een klusje.

Sport- en spelleiding (donderdag 17 augustus) Als sport-en spelleiding ben je enkel aanwezig op de attractiedag. Omdat er zoveel bemant bijvoorbeeld een springkussen of bakt pannenkoeken in de tent. Heb je je opgegeven als sport- en spelleiding? Dan zien we je graag op donderdag 17 augustus om 10.00 uur in de tent op het terrein van Timmerdorp. Ook kunnen wij extra handen gebruiken om alle attracties klaar te zetten! Graag zien we je dan om 7.00 uur al. Ook kunnen we na afloop van de sport en spel dag nog wat extra handen gebruiken om alles weer op te ruimen. Vele handen maken licht werk!

Meld je hier aan als vrijwilliger: https://www.timmerdorpgorinchem.nl/inschrijven-als-vrijwilliger/

Op 5 juni om 19.30 uur zal de vrijwilligers informatie avond zijn bij Centraal Punt (Grote Haarsekade 120, Gorinchem) Graag zien we je daar na inschrijving via de bovenstaande link.

Stage

Wist je dat je ook je maatschappelijke stage bij Timmerdorp kan lopen? Neem voor meer informatie even contact met ons op!

Meer Gorinchem nieuws