Gorinchem scoort hoog op ‘meest romantische gemeente’ meter

Gorinchem scoort hoog op ‘meest romantische gemeente’ meter

Delft is de meest romantische gemeente van Zuid-Holland met een 7,2. Een ideale bestemming dus, voor een romantisch dagje weg. Ook andere gemeenten binnen de provincie scoren goed: in de landelijke top 20 meest romantische gemeenten komt Noord-Holland vijf keer voor. Wel zijn er grote verschillen per gemeente. Je kunt daarom niet overal terecht voor een potje romantiek. Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl.

Om te bepalen wat de romantische uitschieters van Zuid-Holland zijn, bracht ThePerfectWedding.nl per gemeente 18 verschillende ‘romantische onderzoekscategorieën’ in kaart. Deze variëren van aantal het chocolatiers, bloemisten en hotels per inwoner tot het aantal huwelijken. Aan de hand van deze categorieën is voor elke gemeente een score berekend. Bij dit onderzoek weet ook Gorinchem hoge cijfer te scoren. Met een 7,1 weer Gorinchem zich hoog te plaatsen.

Top 5 meest romantische gemeenten van Zuid-Holland

Heb je een romantisch dagje weg op de planning? Delft is dan zeker het overwegen waard. De gemeente komt namelijk naar voren als meest romantische van Zuid-Holland. De stad krijgt vooral pluspunten door de romantische omgeving. Ook hoef je over het algemeen niet ver te reizen naar populaire date-locaties zoals bioscopen en musea.

Op nummer twee eindigt Rijswijk. De gemeente heeft dit vooral te danken aan het historische oude centrum en de grote hoeveelheid openbaar groen. Ook kiezen er naar verhouding veel mensen voor in om Rijswijk te trouwen. Andere gemeenten die goed scoren zijn Gouda, Brielle en onze Gorinchem. 

Zuid-Hollandse gemeenten waar romantiek vooralsnog wat verder te zoeken is, zijn Hardinxveld-Giessendam (5,3) en Bodegraven-Reeuwijk (5,5). 

Dit zijn de meest romantische plekjes van Nederland

Ook buiten Zuid-Holland is er genoeg te ontdekken als je op zoek bent naar een potje romantiek. Amsterdam komt uit de bus als meest romantische gemeente. Andere gemeenten die hoog scoren zijn Doesburg (Gelderland), Beek en Maastricht (beide Limburg) en Enkhuizen (Noord-Holland). 

Meer Gorinchem nieuws