Vrachtauto schiet van A15 en beland op personenbusje

Vrachtauto schiet van A15 en beland op personenbusje

Een vrachtauto is maandagochtend 30 januari van de A15 geschoten en terechtgekomen op een personenbusje. Er is niemand gewond geraakt.

Foto: 112ghg.nl

Op maandagochtend 30 januari werden de hulpdiensten omstreeks 08:15 uur gealarmeerd voor een ongeval op de A15 thv Gorinchem/Schelluinen. Eenmaal ter plaatse bleek de situatie erger. Een vrachtwagen was door de vangrail gebroken en was naar beneden gestort de Zandkade op. De vrachtwagen is boven op een andere voertuig terecht gekomen.

GRIP 1

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1. Dit houdt in dat er op groter niveau gecommuniceerd wordt binnen de hulpdiensten. Bij dit bizarre ongeval zijn er alleen gewonden gevallen. Zowel de bestuurder van de vrachtwagen als het personenbusje, welke onder de trailer terecht is gekomen, konden zelfstandig het voertuig verlaten en zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Bergingsplan

Hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. De politie doet hier onderzoek naar. Het kan nog wel even duren voordat de vrachtwagen is geborgen, de hulpdiensten maken een bergingsplan.

Meer Gorinchem nieuws