SP stelt vragen over gevaarlijke rotonde

SP stelt vragen over gevaarlijke rotonde

De rotonde aan de Griendweg en de Spijksesteeg staat inmiddels als gevaarlijk bekend. In december zijn er meer dan drie melding gemaakt van een ongeval op de rotonde aan de Griendweg en de Spijksesteeg. Ook eerder hebben er op deze rotonde al diverse ongelukken plaatsgevonden. Daarom stelde de lokale fractie van SP schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

“De verkeersveiligheid is op deze rotonde niet alleen vanwege het autoverkeer cruciaal. Er steken ook meerdere kwetsbare verkeersdeelnemers over. Voetgangers, fietsers en (snel)bezorgers bewegen zich van Gorinchem-Oost naar het winkelcentrum en weer terug. Een goede verkeersveiligheid is bij deze rotonde daarom extra belangrijk.” laat SP-fractievoorzitter Aron Foppen weten.

“Onze fractie is vanwege het hoge aantal ongelukken op de rotonde aan de Griendweg en de Spijksesteeg erg bezorgd over de verkeersveiligheid.” aldus fractievoorzitter Aron Foppen. De partij stelt daarom de vragen aan het college van burgemeester en wethouders of ze een overzicht hebben van het aantal verkeersongelukken, hoe ze aankijken tegen het aantal ongevallen en of het college maatregelen wil nemen op deze rotonde.

Meer Gorinchem nieuws