Raadslid Democraten Gorinchem weigert bezoek afsluiting Maand van Respect door komst columnist

Raadslid Democraten Gorinchem weigert bezoek afsluiting Maand van Respect door komst columnist

Een raadslid van Democraten Gorinchem weigerde het slotfeest van de Maand van Respect te bezoeken vanwege het deelnemen van een columnist. Dit liet het raadslid weten aan de rest van de raad en burgemeester.

Raadslid Kees van Willigen van Democraten Gorinchem liet vrijdagavond de rest van de raad en burgemeester weten geen bezoek te brengen aan het slotfeestje van de Maand van Respect. Het raadslid reageerde “Ik ga niet naar de afsluiting van de Maand van Respect. Mijn reden is dat daar [naam columnist] het woord gaat voeren en ik vind dat deze columnist zich de afgelopen jaren meermaals respectloos heeft uitgelaten over onze ambtenaren en collegeleden. Ik weet dat hij daartoe als columnist het volste recht heeft. Maar een ambtenaar of wethouder kan zich nooit tegen dat schriftelijk geweld verdedigen. Dus maak ik hiermee mijn eigen statement om te laten weten dat ik die, naar mijn mening, respectloosheid van hem noch van anderen niet accepteer.’ aldus Kees van Willigen via een app.

Maand van Respect

De Maand van Respect heeft plaatsgevonden in de maand november. Via deze maand hoopt o.a. de gemeente voor meer respect en acceptatie binnen de Gorinchemse samenleving. Tijdens de slotbijeenkomst traden o.a. twee columnisten op om hun reflectie te geven over de maand van respect. Overigens waren wel PvdA, CDA en D66 aanwezig.

‘Sneu’

De desbetreffende columnist wilde in eerste instantie niet reageren. Uiteindelijk gaf de desbetreffende columnist een korte reactie met ‘Sneu’.

De redactie heeft ervoor gekozen om niet de naam of het medium te benoemen ivm bescherming van de columnist. Helaas kunnen journalisten, verslaggevers en columnisten te maken krijgen met bedreigingen of geweld in hun werkzaamheden.

Meer Gorinchem nieuws