Kerstbomen zijn geld waard

Kerstbomen zijn geld waard

In de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld – Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden brengen kerstbomen dit jaar geld op. Inwoners leveren kerstbomen in op centrale inzamelplaatsen in de buurt óf brengen deze zelf naar een van de milieustraten. Iedereen die een kerstboom zonder houten kruis, pot, spijkers en versiering inlevert, krijgt hiervoor 50 cent.

Inwoners uit Hardinxveld – Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden zijn vanuit het verleden bekend met een beloning van 50 cent. Voor inwoners uit Gorinchem is dit beloningssysteem nieuw.
Een directe beloning spreekt vooral onze jongste inwoners aan. Zij sparen een leuk zakcentje bij elkaar door zoveel mogelijk kerstbomen te verzamelen. Daarnaast krijgen kerstbomen een “tweede leven” én houden we met elkaar de buurt schoon. Per keer kunnen inwoners maximaal 50 kerstbomen aanbieden. Bedrijven zijn uitgesloten van deelname.

Inzameling op 6 en 7 januari

Op vrijdag 6 januari en zaterdag 7 januari kunnen inwoners op centrale inzamel plaatsen kerstbomen inleveren. Op waardlanden.nl/kerstbomen staan alle inzamellocaties en – momenten .

Inleveren op milieustraten

Inwoners die hun kerstboom eerder kwijt willen kunnen terecht op de milieustraat en van Waardlanden , het Ecopark Groot – Ammers en bij het Kringloopplein Nieuw – Lekkerland . Vanaf 27 december tot en met 14 januari ontvangen inwoners daar ook een vergoeding van 50 cent voor elke kerstboom. Bomen die voor of na deze periode worden ingeleverd komen niet in aanmerking voor een vergoeding.
Kerstbomen zijn geen afval Ingeleverde kerstbomen worden niet verbrand, maar versnipperd. Hierdoor krijgen de bomen een “tweede leven” én verminderen we de C O 2 – uitstoot die bij verbranden vrijkomt. Nadat de kerstbomen zijn versnipperd zetten verwerkers dit om in bodemverbeteraars en bodembedekkers.

Meer Gorinchem nieuws