‘Geen carnavalfeest in Nieuwe Doelen’

‘Geen carnavalfeest in Nieuwe Doelen’

Ondanks het verzoek voor een carnavalsfeest van de diverse carnavalsverenigingen heeft de gemeente besloten de Nieuwe Doelen niet beschikbaar te stellen voor de carnavalsverenigingen. Volgens de verenigingen is het nu moeilijk om het feest te vieren.

Donderdagavond kreeg de gemeenteraad te horen dat de Nieuwe Doelen niet beschikbaar is voor o.a. de carnavalsverenigingen. Op dit moment zit er een leegstandsbeheerder in de Nieuwe Doelen. Hierdoor is het niet mogelijk om grootschalige evenementen te organiseren in de Nieuwe Doelen. Overigens is de carnavalsvereniging niet het enige, ook andere organisaties in de stad hebben een duidelijke nee te horen gekregen voor de Nieuwe Doelen. Ook deze organisaties hebben van de gemeente te horen gekregen dat dit nu helaas niet mogelijk is. Wel wil de gemeente samen met de verengingen kijken naar de overige mogelijkheden.

Carnavalstent

Pierre Schefferlie van Democraten Gorinchem stelde voor om net als in het verleden een tent in de stad neer te zetten. Dit is voor de vereniging geen optie. Volgens de vereniging moet het evenement door de weeks al om 23:00 sluiten of in het weekend om 0:30.

Piratenland

Volgens de carnavalsvereniging wordt het steeds moeilijker om het feest in de stad te vieren. Er moet uitgekeken worden naar locaties zoals het evenementenhal of Piratenland. Hierdoor wordt het steeds moeilijker voor de verenigingen om het feest te combineren met een optocht door de stad.

Meer Gorinchem nieuws