Prijzen Riveer omhoog per 21 november

Prijzen Riveer omhoog per 21 november

Vanaf maandag 21 november 2022 worden de prijzen voor tickets van Riveer verhoogd. Dat gebeurde voor het laatst in 2019 en is nodig vanwege de stijgende (brandstof)prijzen. Ook komt op alle veren een ruimere keuze in voordelige meerrittenkaarten.

Foto: Riveer

De tarieven gingen in 2019 voor het laatst omhoog en worden nu verhoogd in verband met de forse kostenstijgingen. Met name de dieselprijzen zijn enorm gestegen. Met de verhoging blijft Riveer binnen de marktconforme prijzen voor een veerdienst met een vergelijkbaar kwaliteitsniveau. Met ingang van 1 april 2023 worden de vervoersbewijzen jaarlijks verhoogd met het prijsindexcijfer.

Meer voordeel door uitbreiding meerrittenkaarten

Alle veerverbindingen krijgen vanaf 21 november dezelfde soort meerrittenkaarten. Er komen 10-, 20- en 40-rittenkaarten op alle verbindingen, die de overtocht voordeliger maken voor vaste bezoekers en groepen. De huidige 25-rittenkaarten op de autoveren komen te vervallen. Door de ruime keuze aan meerrittenkaarten verdwijnt het abonnement voor volwassenen. De scholierenabonnementen blijven wel bestaan.

Geldigheid tickets

De huidige, in omloop zijnde tickets zijn geldig tot 21 november 2023. Papieren meerrittenkaarten en de oude Rondje Pontje-dagkaart zijn alleen in 2022 nog geldig. Tickets aangekocht ná de tariefsverhoging zijn geldig tot een jaar na aankoop. Voor klanten is het dus belangrijk dat zij niet een te groot aantal tickets per keer aankopen, met het risico dat overgebleven ritten vervallen.

Meer Gorinchem nieuws