Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Gorinchem viert 15-jarig bestaan

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Gorinchem viert 15-jarig bestaan

 Beursorganisator Easyfairs viert over minder dan een maand zijn vijftiende editie van Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Evenementenhal Gorinchem. Dat wordt onder meer gedaan met een zeer omvangrijke beursvloer met +360 deelnemers, waarbij de nieuwe bovenverdieping Next Level ook in zijn geheel wordt ingezet.

“Na het daverende succes van vorige week met RMV in Evenementenhal Hardenberg waar meer dan 21.000 bezoekers op afkwamen, kijken we nu reikhalzend uit naar RMV Gorinchem. De voortekenen zijn erg positief en we hopen er dan opnieuw een groot succes van te maken”, zegt Lucas van’t Hof namens beursorganisator Easyfairs.

Dag van de Geitenhouder

Tijdens RMV Gorinchem staat de derde beursdag (donderdag 1 december) in het teken van de Dag van de Geitenhouder. Er worden doorlopend presentaties gehouden over actuele vraagstukken waar geitenhouders tijdens hun dagelijkse werkzaamheden tegenaan lopen. Aan het woord komen Elda, Holland Goat Milk, Gelre IJsselstreek, Trouw nutrition, TopTack Argro, Alpuro en Amalthea.

Openingssymposium en seminar emissieloze landbouw

Verder is er voor het eerst op RMV Gorinchem een openingssymposium door Nieuwe Oogst. Hier zullen interessante sprekers actuele onderwerpen behandelen onder leiding van Esther de Snoo. Daarnaast is er op woensdag 30 november een seminar slim en rendabel naar emissieloze landbouw. Deze sessie is op het Kennisplein dat ingericht wordt op Next Level. Experts zullen tijdens het seminar presenteren en in gesprek gaan over bodem, bemesting, voeren van vers gras en emissiereductie in de stal. Ook worden innovaties uitgelicht en wordt het afgesloten met een rondetafelgesprek.

Nieuw kennisplein op Next Level

Naast de sessie over slim en rendabel naar emissieloze landbouw, wordt op het Kennisplein meer presentaties gegeven. Op alle drie de beursdagen worden hier interessante onderwerpen besproken aan de hand van topsprekers uit de sector. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het verdere programma dat binnenkort verschijnt op www.rmv-gorinchem.nl/programma.

Innovatie Award 2022

Ook krijgt RMV Gorinchem een Tunnel van de Toekomst. De Nederlandse agrarische sector is zeer innovatief en kent veel vernieuwende bedrijven, concepten en producten. Om deze innovaties de erkenning te geven die ze verdienen, is de RMV Innovatie Award in een nieuw jasje gestoken. Tijdens de beurs kunnen bezoekers stemmen op één van de genomineerde innovaties in de Tunnel van de Toekomst. Op de derde beursdag wordt de Innovatie Award publieksprijs uitgereikt.   

Praktische info RMV Gorinchem

Het volledige programma van RMV Gorinchem 2022 is te vinden op www.rmv-gorinchem.nl/programma/wat-is-er-te-doen. RMV Gorinchem 2022 is te bezoeken op dinsdag 29, woensdag 30 november en donderdag 1 december van 13.00 tot 22.00 uur in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.rmv-gorinchem.nl.

Meer Gorinchem nieuws