The Mall organiseert webinar ‘Meiden, social media en hun zelfbeeld’ voor opvoeders en professionals 

The Mall organiseert webinar ‘Meiden, social media en hun zelfbeeld’ voor opvoeders en professionals 

The Mall Gorinchem organiseert in de Week van de Mediawijsheid een gratis webinar over ‘Meiden, social media en hun zelfbeeld.’ Dit webinar sluit het beste aan bij opvoeders, (jeugd)professionals en docenten die werken met meiden in de leeftijd van 10 tot 16 jaar.  

Het webinar wordt gegeven door Leenard Kanselaar, expertcoach mediaopvoeding, en Eline Wittekoek, meidenwerker bij The Mall. Wittekoek: ‘Het leven van jonge tienermeiden speelt zich voor een steeds groter deel online af. Steeds meer jonge meiden worstelen met hun zelfbeeld, als gevolg van alle filters en ‘perfecte’ lichamen die ze dagelijks zien op sociale media. Dat heeft een negatief gevolg voor hun zelfvertrouwen. Ik merk dat opvoeders en professionals vaak niet goed weten hoe ze dit onderwerp kunnen bespreken.’  

In dit webinar geven jongerenwerkers inzicht in hoe de identiteitsontwikkeling van jonge meiden verloopt, wat de invloed van social media is op hun zelfbeeld en hoe je als opvoeders of professionals een positieve bijdrage kunt leveren aan een gezond zelfbeeld bij tienermeiden.  

Het webinar vindt plaats op woensdagavond 9 november om 20.00 en duurt ongeveer 45 minuten. Het is te volgen via www.youtube.com/mallgorinchem. Kun je deze avond niet live meekijken? Dan is het mogelijk om het webinar later op ons YouTube kanaal terug te kijken.  

Meer Gorinchem nieuws