Hockeyvereniging GHC Rapid wil garantie van gemeente Gorinchem

Hockeyvereniging GHC Rapid wil garantie van gemeente Gorinchem

Logo: GHC Rapid

Hockeyvereniging GHC Rapid wil haar clubgebouw en kleedruimtes renoveren. Hiervoor hebben ze een lening aangevraagd voor het bedrag van €200.000,-. Echter willen banken pas een lening verstrekken aan een sportvereniging als ze een garantiestelling krijgen. De sportvereniging heeft hiervoor een garantie aangevraagd vanuit de gemeente en Stichting Waarborgfonds Sport. 

Om met de tijd mee te gaan heeft Hockeyvereniging GHC Rapid een lening aangevraagd bij een bank. Met dit geld willen ze hun clubgebouw en kleedruimte verbouwen en verduurzamen. Zo komt er op het dak onder andere zonnepanelen. Omdat banken niet snel een lening willen afgeven aan een sportvereniging, hebben ze een garantiestelling gevraagd. Hiervoor heeft de hockeyvereniging niet alleen aangeklopt bij Stichting Waarborgfonds Sport maar ook bij de Gemeente Gorinchem. Het college van burgemeester en wethouders hebben het vertrouwen dat de financiële gezonden verenging niet in tussentijd in de problemen gaat komen en wil de garantie geven. Echter moet de gemeenteraad er definitief een goedkeuring aan geven.

15 jaar garant

De gemeente blijft de aankomende 15 jaar garant staan.  Op het moment dat GHC Rapid failliet zou gaan of zijn rekening aan de bank niet kan betalen, kan de bank naar de gemeente stappen om de €100.000,- te claimen als de gemeenteraad goedkeuring geeft. De gemeente verwacht dat dit niet gaat gebeuren. Er is namelijk spraken van een stijgende ledenaantal en ook heeft de organisatie een gezonden boekhouding. Ook kan de bank nog beslag leggen op de vereniging.

Meer nieuws?