Zet je fietsverlichting aan in het donker

Zet je fietsverlichting aan in het donker

Wethouder Marjo Molengraaf heeft deze week het 3D hologram ‘Zet je licht aan’ in Gorinchem aangezet. Dit is de start van de campagne ‘Fietsverlichting AAN’ in onze regio. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor goede fietsverlichting. Belangrijk, want met goede verlichting neemt het risico dat je wordt aangereden in het donker met maar liefst 20% af. 

Naast het plaatsen van het bijzondere hologram op de veersteiger van Riveer, bij Buiten de Waterpoort in Gorinchem, zijn ook diverse fietspaden op invalswegen van Gorinchem voorzien van opvallende uitingen. Hiermee worden fietsers erop geattendeerd om zich goed zichtbaar te maken in het verkeer. De boodschap is duidelijk: ‘Zet je licht aan in het donker!’.

Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer

Zeker nu de wintertijd is ingegaan, is het langer donker. De donkere dagen kunnen voor verkeersonveilige situaties en ongevallen zorgen. Daarom is de campagne ‘Fietsverlichting AAN’ van start gegaan om verkeersgebruikers bewust te maken van het belang van goede fietsverlichting. Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer. Goed zichtbaar zijn is niet alleen voor de fietsers zelf belangrijk, maar meer nog voor automobilisten die een fietser onbedoeld over het hoofd kunnen zien. Gemeente Gorinchem zet zich ervoor in dat iedereen veilig kan deelnemen aan het verkeer en sluit aan bij de campagne.

Maak een punt van nul

De campagne ‘Fietsverlichting AAN’ maakt onderdeel uit van de aanpak ‘Maak een punt van nul’ waar gemeente Gorinchem ambassadeur van is. Samen met het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Zuid- Holland) organisaties, scholen, instellingen en bedrijven zet de gemeente Gorinchem zich in om verkeersveilig gedrag tot norm te maken.

Meer Gorinchem nieuws