Rotary Gorinchem-Merwede helpt met inzamelen Sinterklaascadeaus voor kinderen en tieners uit Gorinchemse minimagezinnen 

Rotary Gorinchem-Merwede helpt met inzamelen Sinterklaascadeaus voor kinderen en tieners uit Gorinchemse minimagezinnen 

Op zaterdag 19 november helpen de leden van Rotary Gorinchem – Merwede om speelgoed en cadeaus  in te zamelen bij diverse winkelcentra in Gorinchem. Hiervoor zal de Rotary tussen 10:00 en 15:00 herkenbaar aanwezig zijn bij de winkelcentra Piazza, Nieuw Dalem en Hoog Dalem.

Speelgoedbank Gorinchem is hier erg dankbaar voor “Wij zijn blij met de samenwerking met de Rotary. Door de enorme vraag is het een uitdaging om aan genoeg speelgoed te komen met de feestdagen. Met de hulp van de Rotary kunnen we beter onze bezoekers bedienen maar ook ondernemers steunen in de desbetreffende winkelcentra.” aldus voorzitter Coby Dekker.

Verlanglijstje van Sint Nicolaas

“Bij de Rotary kramen in Piazza, Nieuw Dalem en Hoog Dalem zijn verlanglijstjes te vinden voor bezoekers van de winkelcentra die willen helpen. Net als vorig jaar kunnen wij alle hulp van de inwoners van Gorinchem goed gebruiken om de kinderen uit minimagezinnen een mooie Sinterklaas te bezorgen. Als u nog goed speelgoed heeft waar u een ander kind blij mee kunt maken, dan mag u dit zaterdag inleveren bij de genoemde winkelcentra.” laat Hans Booij van de Rotary Gorinchem-Merwede weten. Met een verlanglijstje kunnen bezoekers van het winkelcentrum naast hun eigen boodschappen in het winkelcentrum ook iets meenemen om een ander blij mee te maken. Deze actie sluit goed aan bij de doelstelling van Rotary iets te betekenen voor de samenleving “Juist in deze tijden kan Sinterklaas wel wat extra hulp gebruiken om zo veel mogelijk kinderen alsnog thuis een leuk feest te bezorgen. Rotary Gorinchem-Merwede draagt daarom met veel plezier haar steentje bij aan dit mooie initiatief.” vertelt Booij. 

Naast speelgoed voor de kinderen, willen we voor de tieners iets extra’s doen. Daarom hebben wij bij de kramen QR-codes liggen om direct te doneren. Hier kunnen mensen bijdragen aan een uitje. Denk hierbij aan het kopen van tickets voor het zwembad, bioscoop of een bon zodat jongeren met een vriend of vriendin een frietje kan eten bij een snackbar. 

Sinterklaascadeaus brengen

Op de parkeerplaatsen van Winkelcentrum Piazza (aan de kant van de Kruidvat), winkelcentrum Nieuw Dalem (voor de Plus) en winkelcentrum Hoog Dalem (aan de kant van de Domino’s) zal de Rotary zaterdag 19 november aanwezig zijn tussen 10:00 en 15:00 uur. Daar kan speelgoed worden gebracht en kunnen verlanglijstjes worden opgehaald. De locatie is te herkennen door de marktkramen en hoge banners die de Rotary hier zal neerzetten. 

Speelgoedbank Gorinchem

De Speelgoedbank Gorinchem ondersteunt gezinnen in een financieel kwetsbare situatie met speelgoed, schoolspullen, fietsen, laptops en verzorgingsproducten in Gorinchem en directe omgeving. Bij de Speelgoedbank bent u gewoon welkom om spullen te brengen. Overdag is de Speelgoedbank op de Gasthuisstraat 34 te bezoeken tussen 10:00 en 16:00 uur (met uitzonderingen van zondag). 

Meer Gorinchem nieuws