Ook in Molenlanden week van de toegankelijkheid

Ook in Molenlanden week van de toegankelijkheid

Met het hijsen van de vlag is op maandag 3 oktober de week van de toegankelijkheid in Molenlanden gestart. Wethouder Piet Vat deed dit samen met ervaringsdeskundigen Eric Grip en Tabitha Kazen. Mee kunnen doen is niet altijd vanzelfsprekend voor mensen met een beperking. In de week van de toegankelijkheid wordt hier extra aandacht voor gevraagd.

Wethouder Piet Vat: “We hebben vandaag de vlag gehesen van een inclusief Molenlanden als startsein van de Week van de Toegankelijkheid, een week waarin meedoen – met of zonder beperking – centraal staat. De vlag hesen we samen, zoals dat ook verwijst naar de Inclusieagenda voor Molenlanden, die samen met ervaringsdeskundigen en andere betrokken partijen tot stand is gekomen.” Piet Vat  vervolgt: “Het gaat om toegankelijkheid op alle terreinen van het dagelijks leven. Bewustwording is daarvan wat mij betreft één van de belangrijkste thema’s. Ik prijs me ook gelukkig met onze VN-ambassadeurs Leo Waaijer, Eric Grip en Ilse Struik. Zij dragen uit wat wij als gemeente doen en houden ons ook scherp. Er zijn veel stappen gezet, maar we zijn er nog niet. Alleen samen kunnen we het doen. We gaan ervoor, met elkaar.”

Zelf ervaren

In Molenlanden organiseren we verschillende activiteiten om vooral de bewustwording rond toegankelijkheid te verbeteren. Uitgangspunt is dat iedereen kan meedoen. Piet Vat: “Gehandicapten platform Zedje begeleidt twee bijeenkomsten speciaal voor medewerkers van de gemeente waarbij zij zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten, visueel beperkt of laaggeletterd te zijn.  Goed om dit zelf te ondervinden én om deze ervaring mee te nemen in je werkzaamheden in of voor de gemeente.” 

Beweegactiviteiten voor inwoners

In de week van de toegankelijkheid organiseert GIGA Molenlanden twee activiteiten: op woensdag 5 oktober een wandeling voor iedereen. En op vrijdag 7 oktober een beweegactiviteit waaraan mensen met een beperking deel kunnen nemen. Meer informatie en aanmelden kan via info@gigamolenlanden.nl

Meer weten over toegankelijkheid in Molenlanden? Neem contact op met Carin Ermens carin.ermens@jouwgemeente.nl  

Meer Gorinchem nieuws