VVD ‘Meer groene parkeerplaatsen’

VVD ‘Meer groene parkeerplaatsen’

Er moeten meer groene parkeerplaatsen komen in Gorinchem, als het aan de lokale VVD fractie ligt. Meer stenen eruit en meer groen tussen de tegels. Daarom stelde VVD-raadslid Wim den Hartog mondelinge vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

VVD-Raadslid Wim den Hartog gaf tijdens zijn mondelinge vragen aan dat door klimaatverandering er extremer buien komen en onze steden opwarmen. Het KNMI heeft hier recent, 13 september, een artikel over gepubliceerd had. Reden om hier snel rekening mee te houden. “Meer groen in ons straatbeeld zal zorgen dat regenwater beter de grond in kan zakken tijdens buien. Ook zal meer groen zorgen dat de stad minder warm wordt en zorgt voor een groen straatbeeld. Op dit moment zijn er meerdere initiatieven vanuit de gemeente gericht op onze inwoners om de stad af te laten koelen. Een uitdaging naar vergroening van de stadsgronden zou kunnen zijn dat de functionaliteit van een stuk grond niet mag veranderen, maar wat als vergroening niet ten kosten hoeft te gaan van de functie van de locatie.” laat het raadslid weten. Onder andere Gemeente Waalwijk en Gemeente Midden-Delfland zijn reeds bezig met het aanleggen van groene parkeerplekken, juist voor het verbeteren van regenwaterafvoer. Hierdoor kan water makkelijker de grond inzakken en kan het stuk grond nog steeds gebruikt worden als parkeerlocatie.

Het college van burgemeester en wethouders steunt het idee en wil zeker meer van dit soort parkeerplaatsen zien in o.a. de Gildewijk.

Meer Gorinchem nieuws