Hanna van Vliet genomineerd voor Gouden Kalf

Hanna van Vliet genomineerd voor Gouden Kalf

Oud Gorinchemmer Hanna van Vliet is genomineerd voor een Gouden Kalf voor haar hoofdrol in ANNA+. Naast haar nominatie heeft de film ook de nominatie binnen voor beste bijrol.

Foto: Hanna van Vliet sociale media

Vandaag maakte oud Gorinchemmer Hanna van Vliet bekend dat ze genomineerd is voor de Gouden Kalf voor de beste hoofdrol. “ANNE+ begon 6 jaar geleden als een grassroots film project met allemaal jonge makers die gratis meewerkten, omdat iedereen het belangrijk vond om te zorgen voor een genuanceerdere representatie van (queer) vrouwen. Nu zijn we twee seizoenen en een speelfilm verder, en krijgen we van over de hele wereld ontroerende berichtjes van mensen die zich door het project geholpen voelen en een beetje meer zichzelf durven zijn. Dat is natuurlijk de échte prijs.” laat Hanna van Vliet weten op haar sociale media. “Maar ik vind het ook belangrijk dat we door onze eigen filmindustrie gezien worden, zeker met het oog op de ongelijkheid die er nog is. We wilden méér toffe vrouwenrollen dus we schreven ze! Deze Gouden Kalf nominaties (Dutch Academy Awards) zijn een geweldige afsluiting van 6 jaar werk.” In haar bericht bedankt Hanna de leden van de Academy voor het stemmen op haar en collega Jouman Fattal.

Jouman Fattal

Ook Jouman Fattal, die de bijrol speelde in ANNA+ heeft ook een nominatie gekregen voor haar bijrol in de film. In de film speelt ze de vriendin van de hoofdrolspeelster Anna.

Gouden Kalf

Het Gouden Kalf, de Grote Prijs van de Nederlandse Film, wordt sinds de eerste editie van het Nederlands Film Festival in 1981 jaarlijks uitgereikt aan onder meer de beste Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten en acteurs. De winnaars van de Gouden Kalveren 2022 worden op vrijdag 30 september bekendgemaakt.

De film als serie van ANNA+ is te zien op Netflix.

Meer Gorinchem nieuws