Burgemeester weet mogelijk spoedeisende hulpposten Beatrix ziekenhuis open te houden

Burgemeester weet mogelijk spoedeisende hulpposten Beatrix ziekenhuis open te houden

Woensdag trokken Burgemeesters Reinie Melissant, Margo Mulder en Joris Bengevoord naar Den Haag om Kamerleden en de minister Kuipers ervan te overtuigen dat het onverstandig is om bij streekziekenhuizen de spoedeisende hulpposten te sluiten.

Foto: Gemeente Gorinchem

Bij 28 streekziekenhuizen was de ministerie van plan om de spoedeisende hulpposten te sluiten. Zo ook bij het Beatrix ziekenhuis. Minister Ernst Kuipers heeft de toezegging gedaan dat als regio’s aan de minimale kwaliteitseisen van het ministerie voldoen er geen spoedeisende eerstehulppost zal sluiten. Burgemeester Melissant trok woensdag samen met haar collega’s Margo Mulder van Goes en Joris Bengevoord van Winterswijk haar collega’s naar Den Haag om in gesprek te gaan met Kamerleden en mensen van de ministerie.

Petitie

Niet alleen denken de burgemeesters over dit probleem. Ondertussen hebben al bijna zeventwintig duizend mensen hun handtekening digitaal gezet onder de petitie Behoud Spoedeisende hulp Beatrix ziekenhuis Gorinchem.

Of de Spoedeisende hulp van het Beatrix Ziekenhuis ook open zal blijven is de vraag. De Tweede Kamer zal aankomende dagen vergaderen over de algemene begroting en de begrotingen van de verschillende ministeries.

Meer Gorinchem nieuws