Introductie DoneerRing in Gorinchem 

Introductie DoneerRing in Gorinchem 

Afgelopen vrijdag 16 september lanceerden gemeenten Gorinchem en Vijfheerenlanden de DoneerRing. Een ijzeren ring rondom afvalbakken waar mensen hun statiegeldflesjes in kunnen zetten, in plaats van ze in de prullenbak te gooien.

Want er wordt nog veel statiegeld weggegooid en statiegeld hoort niet in de afvalbak. Plastic flesjes ook niet. Anderen kunnen de flesjes dan op een waardige manier uit de ringen halen en inleveren voor statiegeld. Na een groot succes in Duitsland, waar deze ringen geïntroduceerd zijn in meer dan 120 steden, zijn Gorinchem en Leerdam een van de eerste gemeenten in Nederland.

Bij beide gemeenten kwam het voorstel voor de invoering van de DoneerRing vanuit de politiek. Raadsleden zagen filmpjes van The Happy Activist en raakten enthousiast over het idee. Wethouders Mark de Boer openden vrijdag de ring en gingen met inwoners in gesprek over zwerfafval en het gebruik van de ring. De Boer: “Met de DoneerRing slaan we twee vliegen in één klap. We pakken het afvalprobleem aan en we zien wat meer naar elkaar om.”

Meer Gorinchem nieuws