Ontdek de vesting tijdens de Vestingwandeling

Ontdek de vesting tijdens de Vestingwandeling
Foto: Stichting Gorinchem Citymarkting

Wandel op zondag 28 augustus met de vesting werkgroep door de stad naar de vestingwal met o.a. de grote 24-ponders op een prachtig affuit en langs de grote buskruitmagazijnen, waar de expositie Vestingwerken & Vestingrampen is te zien.

Foto: Mooi Gorinchem

Wil je meer zien van en weten over die kanonnen, hun bereik en de Gorkumse vestinggeschiedenis en genieten van het geweldige uitzicht op de Merwede dan kan dat wandelend met de vesting werkgroep. Ze hebben ook oog voor kleine details op bijvoorbeeld de limietpalen die eeuwen ouder zijn dan onze vesting. De wandeling wordt begeleid door deskundige vestinggidsen en gaat over het meest interessante deel van de vestingwal. De gids vertelt over de militaire geschiedenis, over de gebouwen en de vestingwerken die als doel hadden de stad en de bevolking te beschermen tegen de vijand en het water.

Ze starten om 14:00 uur voor de ingang van het Gorkums museum op de Grote Markt en de wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. De Werkgroep Vesting Gorinchem van de Historisch Vereniging Oud-Gorcum organiseert deze wandeling en er zijn geen kosten aan verbonden. 

Aanmelden kan via de site van de werkgroep 

Meer Gorinchem nieuws