Drag kings en queens strijden zaterdag om titel ‘Midden Nederland 2022’

Drag kings en queens strijden zaterdag om titel ‘Midden Nederland 2022’

Zaterdag 13 augustus strijden vijf drag kings en queens om de titel ‘Midden Nederland 2022′ tijdens So you think you can drag verkiezing’ in Gorinchem. De verkiezing is een onderdeel van het culturele festival FestiWal. De verkiezing wordt gehouden op het terrein tussen de Luisterpost en de Bunker.

Voor de tweede keer organiseert AbsolutelyDrag en LHBTI belangenorganisatie COC Rotterdam in samenwerking met FestiWal de ‘So you think you can drag verkiezing Midden Nederland’. In een competitie moeten vijf drag kings en -queens strijden voor de eervolle titel van midden Nederland 2022. De winnaar krijgt naast eeuwige room ook een prijzenpakket t.w.v. €1000,-. In drie ronde moeten de drags een vakjury overtuigen van hun kwaliteiten.

Optredens

Mason Tonight, Mrs Icy, Scarlet Johennt, Vicky ViQueen en Obelle zullen in drie rondes met elkaar strijden om de titel. Naast een voorstel ronde moeten de kandidaten ook een uptempo en een balade nummer lip sync-en (playbacken). Daar wordt naast de lip sync ook gekeken naar presentatie, kleding en make-up.

Victoria Vyper

Naast de kandidaten zullen ook de presentatrice Victoria Vyper, juryleden Amy Astoria en DeeDee hun talenten als profesionele drags laten zien in de pauzes dat de kandidaten omkleden voor de volgende ronden. In de pauzes is het mogelijk om over een kleine markt te lopen of even een drankje te doen.

Schaduw

De organisatie heeft rekening gehouden met de warmte as zaterdag. Zo zijn er meer dan voldoende schaduwplekken en is er gratis water toegankelijk. Het terrein is gratis toegankelijk vanaf 12:00 tot 18:00. Voor mensen die een VIP plek willen kunnen een ticket kopen voor €2,50. In de prijs zit een zitplaats en een drankje.

Meer Gorinchem nieuws