Hannie Hania cheque aan Gorinchemse dierenasiel

Hannie Hania cheque aan Gorinchemse dierenasiel

Woensdag 10 augustus heeft de fractie van Stadsbelang de Hannie Hania cheque aan asielbeheerder Cora Rikkelman van het Gorinchemse dierenasiel overhandigd. De fractie heeft dit besloten nadat ze signalen heeft ontvangen over de noodkreet van het Dierenasiel. Op dit moment krijgt het Dierenasiel te maken met toenemende kosten door de extra dak- en thuisloze dieren en de zomerperiode. 

Foto: Stadsbelang

In Gorinchem heeft Stadsbelang besloten om de Hannie Hania cheque uit te reiken aan het Gorinchemse Dierenasiel.

Viermaal per jaar overhandigt Stadsbelang in navolging van Hannie Hania een cheque ter waarde van 500 euro aan goede doelen. Voormalig raadslid Hannie Hania schonk haar bijdrage voor gemeenteraad werk aan verschillende goede doelen. Om dit mooie gebaar overeind te houden is besloten door de fractie om deze actie voort te zetten.

Dierenasiel

De fractie heeft vanuit het Gorinchemse Dierenasiel vernomen hoeveel dieren er letterlijk gedumpt worden. “Dit zijn echt schrijnende gevallen. Wij begrijpen dat dit heel veel geld kost om al deze dieren te voorzien van alle hulp die ze nodig hebben. Dierenarts, kosten van voeding, medicijnen enz. Vergeet niet alle warmte en aandacht die al deze mensen geven om de dieren weer op te lappen, zodat deze weer een kans krijgen om een nieuw baasje te vinden.” laat raadslid Gulsen Metz weten. “Stadsbelang vindt het dan ook fantastisch werk wat het dierenasiel doet voor de dieren en vindt het dierenwelzijn ook erg belangrijk. Daarom schenkt Stadsbelang het dierenasiel deze cheque van 500 euro.” 

Wilt u ook het dierenasiel ondersteunen? Het dierenasiel kan dingen zoals hondenkluiven, speeltjes voor honden en katten, stro voor de konijnen en hooi goed gebruiken. Wilt u op een andere manier ondersteunen? Neem gerust contact op met het dierenasiel.

Meer Gorinchem nieuws