Burgemeester Melissant op handelsmissie: dag 1 ‘Kennismaken’

Burgemeester Melissant op handelsmissie: dag 1 ‘Kennismaken’

Foto: Gemeente Gorinchem

Burgemeester Melissant is op handelsmissie naar Korea. Daar probeert ze deuren te openen voor Gorinchemse ondernemers en Koreaanse toeristen te trekken naar de stad. De aankomende dagen zullen wij haar weblog publiceren om een kijkje te geven in de keuken. Maandag 26 november verscheen haar eerste weblog.

“Maandagavond heb ik kennis gemaakt met de Nederlandse ambassade in Korea. Zij zijn een belangrijke partner als het gaat om de Gorcumse handelsmissie. Zij kunnen voor ons en onze bedrijven bemiddelen als het gaat om het vinden van de juiste Koreaanse zakenpartners.

Damen Shipyards kon helaas niet op de receptie aanwezig zijn want zij hadden een zakelijk afspraak in de Koreaanse havenstad Bhusan. Zij zullen zich later deze week bij ons voegen als we naar Seogwipo gaan.

Ik heb wel gesproken met de mensen van Corbion. Zij hadden hun eerste afspraken vandaag al gehad en vertelden dat deze zeer veelbelovend waren verlopen. Dinsdag gaan ze weer op pad. En wij ook. Want dinsdag hebben we drie afspraken bij touroperators staan om hen warm te laten lopen voor onze regio in toeristisch opzicht. Inderdaad, niet alleen Gorinchem, want zo reëel ben ik ook wel, daar komt de Koreaan niet helemaal voor overgevlogen. Maar met Kinderdijk, de Vestingdriehoek en de Biesbosch hebben we toch een prachtig product. Ben erg benieuwd hoe ze daar hier over denken. De gemeente is daar niet alleen, maar met vertegenwoordigers van KLM, een belangrijke partner in deze.”

Burgemeester Mellisant