Gorinchem krijgt nieuwe huisstijl

Gorinchem krijgt nieuwe huisstijl

Gemeente Gorinchem introduceert een nieuwe huisstijl. Deze nieuwe stijl past bij de huidige tijd, wijze van communiceren en bij de organisatie. De eerste middelen zullen eind juni zichtbaar zijn voor inwoners, waarna de vervanging gefaseerd wordt uitgevoerd.

De huidige huisstijl van de gemeente Gorinchem is ontwikkeld in 1994 en is daarmee 28 jaar oud. Inmiddels is de samenleving en de rol van de overheid wezenlijk veranderd. De manier waarop de gemeente tegenwoordig communiceert en wat de stad van de gemeente verwacht, is anders dan 28 jaar geleden. Dit geldt ook voor de manier waarop de gemeente zich wil presenteren naar inwoners, bezoekers, partners, ondernemers en andere partijen. De nieuwe huisstijl past bij wat de gemeente wil uitstralen. Een gemeente die samen met de inwoners de stad maakt. Inspirerend, verbindend, zelfverzekerd en met trots. Bij de mooiste vestingstad van Nederland past een moderne huisstijl met oog voor historie.

Verandering in fases

De gemeenteraad heeft al bij de perspectiefnota 2018-2021 budget voor de nieuwe huisstijl beschikbaar gesteld. De huisstijl is vervolgens ontwikkeld, maar door de coronapandemie is de implementatie uitgesteld. De huidige huisstijl wordt geleidelijk vervangen om de vervangings- en vernietigingskosten tot een minimum te beperken. Ook is het duurzamer om eerst oude voorraden op te maken. Vanaf eind juni zijn onder andere de gemeentepagina in de krant en de website in de nieuwe stijl. De komende periode zijn het huidige en nieuwe logo dus tijdelijk beiden in omloop. Eind september 2022 is de huisstijl grotendeels vervangen.

Benieuwd naar het verhaal achter het nieuwe logo? Kijk op www.gorinchem.nl

Meer Gorinchem nieuws