Hanna van Vliet in de Forbes ’30 under 30′ lijst

Hanna van Vliet in de Forbes ’30 under 30′ lijst

Geboren en getogen Gorinchemmer Hanna van Vliet staat in de lijst 30 under 30 van de toonaangevende magazine Forbes. Op de lijst staan jongen mensen die invloed hebben op wereld. Hanna is vooral bekend geworden doordat haar film Anna+ door Netflix letterlijk de wereld over gaat.

“Hanna Van Vliet co-creëerde en schitterde in de serie ‘Anne+’, over een lesbische vrouw die door de datingscene in Amsterdam navigeert, om de norm van gewelddadige en traumatische queer-verhaallijnen te doorbreken en “verhalen te vertellen over liefde en leven, met personages die toevallig homo zijn.” Ze pleit voor vrouwelijke en LHBT+-vertegenwoordiging in de Nederlandse filmindustrie en neemt deel aan inclusiecommissies en paneldiscussies.” laat de vakjury weten van Forbes.
Natuurlijk reageerde ook Hanna zelf op haar plek op de lijst. “Op de valreep van m’n jaren als twintiger deze grote eer! Representatie matters. Niet alleen als queer persoon, maar ook als vrouw. Dus laten we blijven praten over hoe belangrijk genuanceerde voorbeelden zijn. En vooral; het niet houden bij praten, maar ook actie ondernemen! Want ook in de Nederlandse filmindustrie is de man/vrouw verhouding (veel) schever dan we zouden willen. In het aantal rollen, de kwaliteit van die rollen en – huh in Nederland? ja in Nederland – ongelijke betaling. Dus producenten, regisseurs, scenaristen, filmfonds, distributeurs, omroepen, streamers: check voor de lol je eigen werk er nog eens op! Worden we als industrie alleen maar beter van!” laat Hanna van Vliet weten op haar sociale media.

Forbes

Forbes is een zakentijdschrift in de Verenigde Staten die vooral bekend staat om de vele lijsten die ze produceren. De bekendste lijst is de lijst met meest rijke inwoners van de wereld. De lijst 30 under 30 gaat over de meest invloedrijke jongeren onder de 30 jaar. Hanna wordt gezien als een van de dertig personen die in Europa in de mediawereld actief is. Ze staat in de lijst met o.a. Maneskin (Winnaars Songfestival 2021).

Malala Yousafzai, Miley Cyrus & Mark Zuckerberg

Hanna komt met haar positie tussen grootheden zoals Malala Yousafzai (Nobelprijs winnaar), zangeres Miley Cyrus, zangeres Rianna, Le Bron James en Facebook oprichter Mark Zuckerberg. Deze bekende personen stonden al eerder op de 30 under 30 lijst van Forbes.

Meer Gorinchem nieuws