Steeds meer zonnepanelen te vinden op Gorinchemse woningen

Steeds meer zonnepanelen te vinden op Gorinchemse woningen
Vera Kratochvil - public domain pictures.

Gorinchemmers kiezen steeds vaker voor zonnepanelen. Inmiddels zijn er op 12,8% van de Gorinchemse woningdaken panelen te vinden. Hiermee is er een stijging van 212,66% ten aanzien van 2017.

In Nederland heeft gemiddeld zo’n 17,8% van de woningen zonnepanelen op het dak. Ten opzichte van de rest van het land hebben in Gorinchem dus (nog) relatief weinig inwoners geïnvesteerd in zonnepanelen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer.

Inwoners Hardinxveld-Giessendam grootste liefhebbers van zonne-energie

Wel zijn de verschillen tussen gemeenten in de regio groot. Zo zijn in Hardinxveld-Giessendam zijn naar verhouding het vaakst zonnepanelen te vinden op daken. Bijna 27,5% van de woningen heeft een installatie op het dak. Ook in West-Betuwe zijn veel inwoners die geïnvesteerd hebben in zonne-energie.

Toename

In de afgelopen vier jaar is er een behoorlijke toename ontstaan van zonnepanelen. Zo is er in Gorinchem een toename van zonnepanelen van maar liefst 212,66% in verhouding met 2017. Maar ook Hardinxveld-Giessendam (366,51%), Molenlanden (144,55%), West-Betuwe (231,15%) en VijfHeerenlanden (246,58%) zijn er toenames gezien.

Meer Gorinchem nieuws