4 mei herdenking weer traditioneel

4 mei herdenking weer traditioneel
Herdenkingbeeld monument oorlog Buiten de Waterpoort

De afgelopen jaren hebben wij geen traditionele 4 mei herdenking kunnen hebben in Gorinchem. De afgelopen jaren heeft de gemeente gekozen door de COVID-19 maatregelen om dit online te doen.

Woensdag 4 mei is de jaarlijkse Nationale Herdenking. Het landelijke thema is Vrijheid in Verbondenheid. Ook in Gorinchem herdenken we iedereen, burgers en militairen, die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog, wanneer of waar ook ter wereld, in het belang van het Koninkrijk zijn omgekomen door oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Herdenkingsbijeenkomst

De jaarlijkse dodenherdenking begint op woensdag 4 mei om 19.00 uur met een herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk. Burgemeester Reinie Melissant, Mohammed Bouchrouche van Centraal Punt en voorzitter van het Comité 4 en 5 mei Michel den Uijl houden toespraken. Kinderburgemeester Lolia Hammed leest een gedicht voor. De kerk gaat om 18:30 opent om.

Gebarentolk

In de Grote Kerk is bovendien een gebarentolk aanwezig. Sebastiaan Boogaard zal tijdens de dienst in de kerk alle toespraken tolken. 

Stille tocht

Aansluitend op de herdenkingsdienst start rond 19.30 uur de stille tocht naar het monument. De stille toch start op de Groenmarkt voor de Grote Kerk. Hij eindigt bij het monument Buiten de Waterpoort. Daar houden we om 20.00 uur twee minuten stilte, waarna de gemeentelijke krans en overige bloemen en kransen worden gelegd.

Meer Gorinchem nieuws