Start zonnepanelenactie in Gorinchem

Start zonnepanelenactie in Gorinchem
Vera Kratochvil - public domain pictures.

Vanaf deze maand kunnen inwoners meedoen met een zonnepanelenactie. Met deze actie wil gemeente Gorinchem het verduurzamen van woningen gemakkelijk maken voor inwoners en het opwekken van duurzame energie stimuleren. Door de aankoop van zonnepanelen te bundelen kunnen inwoners zonnepanelen aanschaffen tegen een scherpere prijs. 

Steeds meer inwoners kiezen ervoor om zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Met zonnepanelen kan flink bespaard worden op de energierekening en het is beter voor het milieu. Daarom organiseert de gemeente samen met het Regionaal Energieloket een zonnepanelenactie in Gorinchem. 

Opwekken duurzame energie

Eelke Kraaijeveld, wethouder Duurzaamheid: “Steeds meer bedrijven verkopen en installeren zonnepanelen. Door het grote aanbod is het voor huiseigenaren lastig om een goede keuze te maken. Met deze collectieve zonnepanelenactie willen we als gemeente inwoners helpen om hun woning te verduurzamen tegen een scherpe prijs. En stimuleren we tegelijkertijd het opwekken van duurzame energie.”

Samenwerking

Technische specialisten van Regionaal Energieloket hebben verschillende installateurs in de regio bekeken. Op basis van prijs, kwaliteit en ervaring is de beste installateur gekozen die de installaties van zonnepanelen zal uitvoeren.

Online informatiebijeenkomst 

Op woensdag 20 april om 19.30 uur organiseert Regionaal Energieloket in samenwerking met gemeente Gorinchem een online informatiebijeenkomst. Iedereen die meer wil weten over zonnepanelen en de actie in Gorinchem kan deelnemen. Inwoners kunnen tijdens de informatiebijeenkomst vragen stellen aan de gemeente, Regionaal Energieloket en de installateur. 

Inschrijven voor de zonnepanelenactie

Inschrijven voor de zonnepanelenactie kan via de website van Regionaal Energieloket. Inwoners die zich hebben ingeschreven ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen. Kort na de woningopname volgt een persoonlijke offerte. Hierna kan de inwoner besluiten om wel of niet mee te doen met de actie. 

Aanmelden of inschrijven

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst en/of inschrijven voor de zonnepanelenactie kan via de website van Regionaal Energieloket of bel naar 088 525 41 10.

Meer Gorinchem nieuws