PostNL en Stichting Jarige Job willen ook kinderen in armoede een cadeautje brengen

PostNL en Stichting Jarige Job willen ook kinderen in armoede een cadeautje brengen

Foto: PxHere

Er zijn kinderen in Gorinchem die dit jaar geen cadeautje van Sinterklaas of de kerstman krijgen. Er zijn zelfs kinderen die ook niet eens een cadeautje krijgen voor hun verjaardag. Niet omdat ze stout zijn, maar omdat hun ouders gewoon simpelweg het geld niet hebben. PostNL en Stichting Jarige Job hebben daarom iets bedacht!

61.000 kinderen in Nederland krijgen nooit een cadeau. Zelfs niet als ze jarig zijn. “Daar willen wij samen met Stichting Jarige Job iets aan doen. Het lijkt ons een mooi gebaar om alle cadeaus die je over heb voor een ander kind gratis te bezorgen bij Stichting Jarige Job. Help je mee?” laat Post NL weten.

Heb jij een cadeau over voor een ander kind?

Bewaar het en geef het in januari gratis mee aan onze pakketbezorger. Of geef het af bij een PostNL-locatie. Dan bezorgt PostNL deze samen met Stichting Jarige Job bij kinderen die het minder breed hebben. Zo maken we samen een mooi gebaar voor komend jaar.

Stichting Jarige Job

Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Voor duizenden kinderen in Nederland is dit niet het geval. Zij kunnen hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen deze kinderen geen cadeautje, hangen er geen slingers en ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelf ziek. Stichting Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen op een onvergetelijke verjaardag. Wij geven geen geld, maar een verjaardagsbox vol met versiering, traktaties voor de klas en leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau.
Stichting Jarige Job is in 2010 geboren geïnspireerd door de eerste verjaardag van Maas Lloyd, zoon van Huib Lloyd en Barbara Kathmann. Door het aantal overweldigende cadeaus dat Maas op zijn eerste verjaardag kreeg, bedachten Huib en Barbara hoe dit er in arme gezinnen aan toe ging. Dat de situatie in een rijk land als Nederland zo dramatisch was en is, hadden zij nooit kunnen vermoeden.

Meer nieuws?