Gratis planten ‘een doorslaand succes’

Gratis planten ‘een doorslaand succes’

Gemeente noemt ‘Ik maak Gorinchem groener’ een doorslaand succes. De gemeente had niet verwacht dat vele Gorinchemmers een gratis plant zouden aanvragen. Hierdoor waren het aantal planten binnen 48 uur op. De gemeente maakte afgelopen dinsdag bekend dat ze gratis bomen en struiken leverde aan Gorinchemmers met een balkon of tuin.

Binnen 48 uur waren alle bomen en heesters van de actie Ik maak Gorinchem groener op. “De actie om Gorinchem te vergroenen is een doorslaand succes” laat de gemeente weten. “Wij vinden dit jammer voor u, maar bij de voorbereidingen zijn wij uitgegaan van een optimistisch scenario. En zelfs die verwachtingen zijn binnen twee dagen overtroffen.”

De gemeente organiseerde op voorstel van het CDA een aantal planten beschikbaar voor de inwoners van Gorinchem. Het idee werd gesteund door de meerderheid van de gemeenteraad. Het succesvolle voorstel van CDA was binnen 24 uur gerealiseerd. “Om organisatorische en logistieke redenen heeft de gemeente besloten dat het niet meer mogelijk is om een heester of boom te bestellen. Deze belangstelling toont wel aan dat iedereen graag wil bijdragen aan de leefbaarheid in de stad.” aldus de gemeente.

Na de evaluatie van de actie Ik maak Gorinchem Groener komen er zeker vervolgstappen.

Meer Gorinchem nieuws