Wandel de nieuwjaarswens van gemeente op Buiten de Waterpoort

Wandel de nieuwjaarswens van gemeente op Buiten de Waterpoort

Geen nieuwjaarsfeestje op het stadhuis door de Covid-maatregelen. Daarom heeft de gemeente een nieuwjaarwens laten maken door Georgios Lazakis. Deze wens is te lezen op de Buiten de Waterpoort.

Foto: Gemeente Gorinchem

Ook dit jaar start de gemeente Gorinchem zonder een nieuwjaarsbijeenkomst. “We kunnen door de coronamaatregelen elkaar niet ontmoeten op het stadhuis voor de nieuwjaarswens. Wat wél kan is de nieuwjaarswens wandelen door onze vestingstad. Op Buiten de Waterpoort vindt u namelijk de nieuwjaarswens geschreven voor onze stad. Gemaakt door stadsgenoot Georgios Lazakis” laat de gemeente weten.

Nieuwjaarsboodschap burgemeester

Burgemeester Reinie Melissant geeft je graag de volgende nieuwjaarsboodschap mee. “Traditie. Volgens van Dale is het een oude gewoonte van een (grote) groep mensen. En dat was het. Onze nieuwjaarsreceptie in het stadhuis. Inwoners, vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven, verenigingen, organisaties, politici en bestuurders kwamen allemaal kort na de jaarwisseling bijeen om elkaar al het goede te wensen voor het nieuwe jaar. We waren altijd de eerste in de regio met onze nieuwjaarsreceptie. Ook dat was traditie. Wat doe je nu, nu deze traditie misschien wel meer dan ooit welkom is. Waar we meer dan ooit behoefte hebben elkaar te ontmoeten, elkaar te zien. Want u voelt  ‘m al aankomen: corona. En dus kunnen heel veel dingen niet. Dingen die ons vertrouwd zijn. Waar we aan gehecht zijn. En dus opnieuw, voor het tweede jaar alweer, geen nieuwjaarsreceptie traditiegetrouw in ons stadhuis. Maar wat dan wel? Nietsdoen is geen optie. Want de wisseling van jaren is en blijft toch een bijzonder moment dat gemarkeerd dient te worden. Een filmpje? Het publiceren van een waardevolle tekst? Of toch iets anders? Zoals zo vaak brengt de culturele sector de oplossing. Kijken vanuit een ander perspectief. Verrassend, verfrissend.”

We hebben onze stadsgenoot Georgios Lazakis, rapper, dichter, producer en oprichter van School of HeART Knocks, gevraagd om ons te helpen. Wat mag er wél in coronatijd? Buiten wandelen! En Gorinchem, de allermooiste vestingstad van Nederland, kent heel veel mooie plekken. Velen van ons zijn regelmatig Buiten de Waterpoort te vinden. Op deze locatie treft u op het wegdek geschilderd de nieuwjaarswens voor onze stad. Gemaakt door Georgios Lazakis. De nieuwjaarswens kunt u alleen of met vrienden of familie wandelen. En wie weet ontmoet u daar stadsgenoten om elkaar het beste voor 2022 te wensen. Nieuwsgierig geworden naar de nieuwjaarswens? Ga ‘m wandelen! Wat spreekt u aan? Post een foto van de nieuwjaarswens op social media en maak gebruik van de hashtags #gorinchem2022 en #nieuwjaarswens. Zo laat u zien dat u er ook was. Zo zijn we online toch een beetje samen.

Mijn favoriete dichtregels zijn:

Peace, love, unity; samen staan we sterk
Check de Latijnse leus tegenover de Grote Kerk
Verdeeldheid is wat ik vorig jaar heb gemerkt
Maar alleen lukt niks, dus met zijn allen aan het werk.

Ik wens u allen een hoopvol en gezond nieuwjaar. En hoop dat we de volgende jaarwisseling onze oude gewoonte in het stadhuis weer voort kunnen zetten.” Laat burgemeester Melissant weten.

Meer Gorinchem nieuws