Burgemeester Melissant gaat op handelsmissie naar Zuid-Korea

Burgemeester Melissant gaat op handelsmissie naar Zuid-Korea

Foto: Pixabay

Van maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november gaat burgemeester Melissant op handelsmissie naar Zuid-Korea. Ze zal samen met een aantal bedrijven uit Gorinchem en omgeving afreizen. 

De relatie tussen Gorinchem en Zuid-Korea is goed. Beide staan met elkaar in verbinding door de Gorinchemmer Hendrik Hamel. De oud VOC-er was een van de eerste Europeanen die het schiereiland bezocht. Dat is ook de reden waarom Burgemeester Melissant samen met een aantal bedrijven op handelsmissie gaat naar Zuid-Korea. Daarnaast wil de gemeente kijken hoe ze het Koreaanse toerisme kunnen krijgen naar Gorinchem.

Ondernemers

Één van de ondernemers die meegaat zijn Damen Shipyards, Corbion en de Eurogroep. Ze willen in Zuid-Korea hun economische kansen verder onderzoeken en gaan daarom mee naar Zuid-Korea. Ze zullen daar met andere organisaties praten over wind- en zonne-energie, duurzaam vervoer over water, bioplastics en zelfhelend beton. Sommige bedrijven hebben al contacten in Zuid-Korea, maar kunnen een extra steun gebruiken van de gemeente en de Nederlandse- en Koreaanse ambassade. Ze kunnen nieuwe contacten aangeboord door de komst van de Gorinchemse burgemeester.

Toerisme

Burgemeester Melissant zal samen met ambtenaren van de gemeente Gorinchem in Zuid-Korea samen met KLM drie touroperators bezoeken. De gemeente heeft hiervoor samenwerking gezocht met toeristische partners in de regio, KLM en het Nederlands Bureau voor Toerisme om gezamenlijk het concept ‘Land of Hamel’ neer te gaan zetten als een typisch Nederlandse regio. Dit komt ook omdat Gorinchem al 20 jaar een stedenband heeft met Gangjin in Zuid-Korea. Op dit moment wordt in de stad een Hamel City gebouwd. De gemeente Gangjin heeft Gorinchem om medewerking en advies gevraagd voor de invulling van één van de culturele paviljoens. Zo staat er een replica van een Hollandse molen en is er een Hamel Museum. Naar verwachting wordt Hamel City in het voorjaar 2019 geopend.

Meer nieuws?