Verkiezingen Stadsbelang zonder wethouder van Zanten en fractievoorzitter Bahlmann

Verkiezingen Stadsbelang zonder wethouder van Zanten en fractievoorzitter Bahlmann

Stadsbelang gaat mogelijk de verkiezingen in zonder wethouder Van Zanten en fractievoorzitter Bjorn Bahlmann. Dit is zondag 24 oktober bekend gemaakt aan de leden van Stadsbelang door het bestuur.

Op zondag 24 oktober heeft het bestuur van Stadsbelang aan haar leden de nieuwe kandidatenlijst bekend gemaakt. De lijst wat in handen is gekomen van de redactie is opmerkelijk. Alleen de huidige raadsleden Roeland en van der Lee hebben zich kandidaat gesteld. Zowel wethouder van Zanten als fractievoorzitter Bahlmann hebben zich niet kandidaat gesteld. “De deadline was 1 oktober, echter heeft het bestuur meerdere malen aan Bjorn Bahlmann en Dick van Zanten gevraagd om de stukken. Deze hebben wij nog niet ontvangen.” aldus de voorzitter van Stadsbelang.

Opmerkelijk is de keuze van beide personen. Eerder stelde wethouder Dick van Zanten zich kandidaat voor de Tweede Kamer verkiezing voor de lijst van Henk Krol. Ook Bjorn Bahlmann had eerder aangegeven zich kandidaat te willen stellen voor de lijsttrekkerschap van zijn partij. Waarom uiteindelijk beide heren zich hebben bedacht is niet bekend.

De leden zullen in december de definitieve lijst vaststellen. Wat voor effect dit gaat hebben op de positie van de wethouder en fractievoorzitter is niet bekend.

Meer Gorinchem nieuws