Dagelijks Leven start bouw woonzorglocatie voor mensen met dementie in Gorinchem

Dagelijks Leven start bouw woonzorglocatie voor mensen met dementie in Gorinchem

Zorgorganisatie Dagelijks Leven is begonnen met de bouw van een kleinschalige woonzorglocatie in Gorinchem. In Het Stalkaarsenhuis aan de Stalkaarsen wordt straks gespecialiseerde zorg geboden aan mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies.

“Dat we een woonzorglocatie mogen openen op deze mooie plek vinden we geweldig”, vertelt Anne Marie van ‘t Holt, opstartmanager van Het Stalkaarsenhuis. “Dit is voor ons een toplocatie: voorzieningen zijn dichtbij en het huis mét grote tuin staat straks midden in een levendige buurt. Wij streven ernaar om de bewoners zo veel mogelijk deel uit te laten maken van de wijk. Hier gaat dat perfect lukken.”

Geen standaard woonzorglocatie

Bewoners zijn 24 uur per dag verzekerd van gespecialiseerde zorg en beschikken over een studio die ze met eigen meubels en spullen van thuis kunnen inrichten. Het Stalkaarsenhuis is geen standaard woonzorglocatie, benadrukt Van ‘t Holt. “Wat ik mooi vind aan de visie van Dagelijks Leven is dat we uitgaan van mogelijkheden in plaats van beperkingen. Het welzijn van de bewoners staat voorop. Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders die zorgen voor een zinvolle dagbesteding en worden de maaltijden iedere dag vers bereid door onze eigen kok. Bewoners mogen altijd helpen. Vinden ze het leuk om aardappels te schillen of boontjes te doppen? Graag! Hebben ze zin om in de tuin aan de slag te gaan? Prima! Juist een keer géén zin om mee te doen met een activiteit? Geen probleem. Alles mag, niets moet. Gewoon, als thuis. Bovendien is wonen bij Dagelijks Leven betaalbaar voor iedereen, ook voor mensen met alleen AOW.”

Meer informatie over wonen in Het Stalkaarsenhuis in Gorinchem? Bezoek hetstalkaarsenhuis.nl of neem contact op met Anne Marie van ‘t Holt via a.vantholt@dagelijks-leven.nl.

Meer Gorinchem nieuws