Speelgoedbank krijgt €500,- voor cadeautjes voor de feestdagen

Speelgoedbank krijgt €500,- voor cadeautjes voor de feestdagen

Stichting Speelgoedbank Gorinchem was positief verrast door de onverwachtse “Hannie Hania Stimuleringsprijs” van Stadsbelang. Dit jaar gaf de lokale partij Stadsbelang een cheque van €500,- voor de werkzaamheden van de Speelgoedbank.

‘Het komt ons erg goed uit’ laat Coby Dekker, voorzitter Speelgoedbank weten, namens de Speelgoedbank. ‘We waren al bezig budget te creeeren om nieuw speelgoed aan te schaffen voor de feestdagen. De €500,- helpen daar zeker goed bij.’ laat Coby Dekker. ‘Wij verwachten dit jaar voor ruim €2000,- aan speelgoed, uitjes en andere spullen te moeten aanschaffen voor vooral jongeren vanaf 12 jaar tot en met 17 jaar.’ De Speelgoedbank laat weten daar nog te weinig spullen voor te hebben op dit moment. Mensen die willen helpen kunnen via een digitale collectebus doneren.

Hannia Hania Stimuleringsprijs

“Deze periode gaat de “Hannie Hania Stimuleringsprijs” naar de Speelgoedbank Gorinchem. Een organisatie die zich inzet voor kinderen die onder de armoedegrens leven. Met deze donatie zorgt de Speelgoedbank ervoor dat deze kinderen in de decembermaand ook een cadeautje in hun schoen of onder de boom hebben. Een mooie bestemming, leek ons zo!” laat Stadsbelang weten.

Traditie voortzetten

De “Hannie Hania Stimuleringsprijs” wordt twee keer per jaar uitgereikt. Hannie Hania was jarenlang het gezicht van Stadsbelang. Zij spaarde iedere maand € 100,- van haar raadsvergoeding om twee keer per jaar een Gorcums initiatief te steunen. In haar nagedachtenis zet de partij deze traditie voort. 

Meer Gorinchem nieuws