Elfde editie van de Nationale Kunstdagen vindt plaats in Gorinchem

Elfde editie van de Nationale Kunstdagen vindt plaats in Gorinchem

De Nationale Kunstdagen – een grote kunstbeurs – strijkt dit jaar neer in Gorinchem. Op 6 en 7 november exposeren circa 180 kunstenaars hun werken in ‘Next Level’, onderdeel van de Evenementenhallen Gorinchem.

Foto’s: Nationale Kunstdagen

Tijdens de kunstbeurs komt men op een heel laagdrempelige manier met kunst in aanraking en kan er direct contact gelegd worden met de kunstenaars om zo het verhaal achter een werk horen. Bovenal is een bezoek aan de Nationale Kunstdagen een gezellig dagje uit en de perfecte manier om kennis te maken met kunst.

Kunst in alle kleuren, maten en vormen en toegankelijk voor iedereen.

Ongeveer 180 kunstenaars – zowel professioneel als amateur – presenteren tijdens deze kunstbeurs hun werk. Samen laten zij een mooie mix aan uitingen, stijlen en vormen zien. Van schilderkunst tot fotografie en sculpturen tot beelden van keramiek, realistisch en abstract en alles wat daartussen zit. Stichting Kunstweek nodigt, naast liefhebbers van kunst, ook iedereen die nog nooit naar een kunstbeurs, galerie of museum is geweest, uit voor een bezoek aan de Nationale Kunstdagen om te ontdekken wat kunst met je kan doen. Om dat extra te benadrukken, geeft Stichting Kunstweek lezers van dit artikel 50% korting op tickets. Met code HVG21 kunt u de tickets met korting bestellen op www.kunstdagen.nl/bezoeken

Kunstenaars zelf aanwezig

Extra aantrekkelijk zijn de Nationale Kunstdagen omdat vrijwel alle kunstenaars ook zelf aanwezig zijn. Er ontstaan geweldige gesprekken waarbij de kunstenaar met passie vertelt over zijn werk, het achterliggende idee en hoe alles tot stand is gekomen. Kunst ontroert, geeft plezier, stemt tot nadenken, verrijkt het leven en is bovenal uniek. Leuke bijkomstigheid is dat de kunstenaar géén commissie over eventuele verkoop hoeft af te dragen, wat weer resulteert in vaak vriendelijke prijzen voor de bezoeker.

Meer Gorinchem nieuws