CDA, GL, CU/SGP willen energiearmoede op agenda

CDA, GL, CU/SGP willen energiearmoede op agenda

CDA, GL, CU/SGP stelde deze week schriftelijk vragen over energiearmoede in Gorinchem. Eerder sprak Speelgoedbank Gorinchem al haar zorgen uit over de toenemende energiekosten voor gezinnen in minima posities.

“De prijzen van gas en elektriciteit stijgen dusdanig dat de energierekening van veel huishoudens honderden euro’s per jaar hoger uitvalt. Dit brengt steeds meer huishoudens in geldproblemen. De Speelgoedbank in Gorinchem merkt dat ook in de stad veel mensen maar nauwelijks rondkomen, omdat de vaste lasten zijn gestegen. Daarnaast weten we dat veel huizen niet goed zijn geïsoleerd. Niet alleen is dat niet duurzaam, ongezond en onbehaaglijk, ook kost dat bewoners onnodig veel geld. Namens de fracties van GroenLinks, Christen-Unie/SGP en CDA uiten we hierbij onze zorgen over de gevolgen als bewoners deze hoge rekening niet meer kunnen betalen.” laten de drie fracties weten.

Zo stelde de fracties vragen over voornamelijk het beleid van het College over energie-armoede en hoe ze de problemen oppakken. Het college heeft nog geen reactie gegeven.

Meer Gorinchem nieuws