348 verkeersongevallen vorig jaar in Gorinchem

348 verkeersongevallen vorig jaar in Gorinchem

In 2020 werden er binnen de gemeentegrenzen 348 verkeersongevallen geregistreerd. Dit komt neer op 0.34 % van het totale aantal ongevallen in Nederland. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van de politie en Rijkswaterstaat.

In 2020 waren er 348 verkeersongevallen in Gorinchem. Hiervan waren er 23 verkeersongevallen met letsel en geen verkeersongevallen met dodelijke gevolgen. De overige 325 verkeersongevallen waren alleen maar materiële schade gemeld.

Zonde voor de schadevrije jaren

De financiële gevolgen van verkeersongevallen vallen ook niet altijd mee. Menno Dijcks, expert autoverzekeringen bij Independer, waarschuwt: “​​Verkeersongevallen hebben bijna altijd invloed op het aantal schadevrije jaren van een autobestuurder, tenzij de schade in zijn geheel verhaald kan worden op iemand anders. Bij een schade verlies je altijd 5 schadevrije jaren. Als je bijvoorbeeld 3 schadevrije jaren hebt, dan val je na een schade terug naar -2 schadevrije jaren. Het is overigens niet mogelijk om minder dan -5 schadevrije jaren te hebben.”

Er zijn wel manieren om de financiële gevolgen van een ongeval te minimaliseren. Dijcks: “Het aantal schadevrije jaren heeft grote invloed op de premie van je autoverzekering. Daarom raden wij aan om bij een wijziging in schadevrije jaren: ga opnieuw autoverzekeringen vergelijken. Dit kan je namelijk veel geld besparen en meestal kan je de verzekering direct oversluiten.”

Meer Gorinchem nieuws