Feestelijke opening Haarwijkpark

Feestelijke opening Haarwijkpark

Donderdag 30 september vond de feestelijke opening van het nieuwe sport-, speel- en ontmoetingsparkin de Haarwijk plaats. Onder grote belangstelling van de buurtbewoners maakte wethouder Ro van Doesburg de naam van het park bekend: Haarwijkpark. Buurtbewoner Yassir kreeg de eer om het nieuwe bord te onthullen.Eerder dit jaar vond de opleving van het park plaats. Maar nu er meer ruimte is voor ontmoeting, was het tijd om de komst van het park te vieren.

Tijdens de feestelijke opening konden alle wijkbewoners en belangstellenden het park beleven en was er veel ruimte voor ontmoeting. Gorcum Beweegt organiseerde verschillende sport- en spelactiviteiten, leerlingen van het Omnia Collega verzorgden heerlijke hapjes en drankjes en woningcorporatie Poort 6 was aanwezig met de wijkkar. Uiteraard was ook het wijkteam van de gemeente Gorinchem aanwezig. 

Een park voor iedereen

Het Haarwijkpark is er, net als het naastgelegen multifunctioneel ontmoetingscentrum ‘Centraal punt’, voor alle mensen die in Gorinchem wonen of Gorinchem bezoeken. Met de komst van het nieuwe speelpark achter de Tiende Penninglaan wordt gehoor gegeven aan de wens van de inwoners om een speelpark hier te realiseren. 

Mooie ontwikkelingen in de Haarwijk

De Haarwijk is in beweging, het nieuwe speelpark is niet de enige vernieuwing in de wijk. Wijkcoördinator Eric van Boekel vertelt enthousiast over de verschillende mooie ontwikkelingen in de wijk en omgeving. Zo is het Wijkcentrum de Rozenobel pas geleden vernieuwd, zijn er nieuwe bloembakken en bloemschalen geplaatst in de Koningin Wilhelminalaan en is er een mountainbikebaan aan de Mollenburgseweg gerealiseerd. Maar ook de renovatie van de Torenflat, de realisatie van park Mollenburg en de herontwikkeling van de Van Zomerenlaan zijn mooie ontwikkelingen. 

Rondje Haarwijk

Het Haarwijkpark is onderdeel van het pas gerealiseerde beweegrondje Haarwijk. Het Beweegrondje voert je door de wijk en stimuleert om op een leuke en laagdrempelig om in beweging te komen.

Meer Gorinchem nieuws