Raadslid Van Mourik verlaat Stadsbelang en neemt zetel mee

Raadslid Van Mourik verlaat Stadsbelang en neemt zetel mee

Raadslid Hans van Mourik heeft zijn raadszetel meegenomen van Stadsbelang nadat hij uit de fractie is gestapt. Voor het bestuur van Stadsbelang was dit de reden om hem uit de partij te zetten. Al eerder heeft een raadslid de partij verlaten en de zetel meegenomen.

“Het bestuur van Stadsbelang Gorinchem heeft voor de tweede maal vernomen dat Hans van Mourik op eigen titel doorgaat in de raad en voor de tweede keer zijn beloofde zetel niet teruggeeft aan de partij.” laat de bestuursvoorzitter weten van Stadsbelang. Alle raadsleden hebben een overeenkomst ondertekend dat ze hun zetel inleverde bij vertrek. Zowel raadslid Van Mourik als raadslid Van Maaren hebben beide na vertrek hun zetel meegenomen en zijn voor zichzelf gegaan. Ook kon de partij zich niet identificeren met de uitspraken die het raadslid heeft gemaakt op sociale media.

Of het raadslid volgend jaar mee gaat doen met de verkiezingen is niet bekend. Hans van Mourik haalde in bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen 312 stemmen. Deze waren voldoende om hem een eigen zetel te geven.

Meer Gorinchem nieuws