Raadslid van Mourik zeer kritisch op coronabeleid

Raadslid van Mourik zeer kritisch op coronabeleid

Raadslid Hans van Mourik liet vrijdag ochtend op sociale media weten dat de coronapas een slecht nagedacht idee is van dit kabinet. “De coronapas poppenkast gaat beginnen. Slecht over nagedacht door een overheid die aangestuurd wordt door het schaduwkabinet OMT.” Hiermee geeft het raadslid van de lokale partij Stadsbelang een duidelijke mening over het nieuwe beleid wat afgelopen zaterdag inging.

Afgelopen zaterdag is het nieuwe beleid ingegaan rondom corona. Nu moeten mensen die binnen in een horecazaak iets willen drinken, een film willen kijken of een evenement bezoeken een (digitale) pas kunnen overhandigen om aan te tonen dat ze gevaccineerd zijn, onlangs negatief zijn getest of aantoonbaar covid hebben gehad. Voor het Gorinchemse raadslid Hans van Mourik is het wel genoeg geweest. Steeds vaker laat raadslid Hans van Mourik kritisch uit op het coronabeleid van het huidige kabinet. Ook afgelopen vrijdag liet het raadslid duidelijk op sociale media weten hoe zijn visie is op het huidige beleid. Dit deed het raadslid in een discussie met een horecaondernemer uit de stad. Als voorbeeld gaf het raadslid van Stadsbelang aan het verschil tussen horeca en detailhandel. “De winkel mag je in zonder pas, wachten op je bestelling, zitten mag niet. Dat zitten mag weer buiten wel en binnen plassen mag weer niet. Ik besef dat we het de meeste ondernemers ongelooflijk lastig hebben gemaakt.” schrijft van Mourik op een reactie tegen de Gorinchemse horecaondernemer.  

Tweedeling

Maar het raadslid is niet alleen kritisch naar het beleid van de regering. Ook de mensen die nog achter het beleid staan van de regering krijgen feedback van het raadslid. “Er zijn mensen die na 19 maanden tobben nog steeds zeggen dat we ‘even’ mee moeten werken, dat we er zo van af zijn. Mensen hebben hun verwijt en mond klaar klaar als het over discriminatie gaat, maar over tweedeling met Corona moet alles wijken. ‘Want het is maar even’. Discriminatie is nooit goed, benoemen moet en mag. Daar zie ik ook al grote ‘vergissingen’ mee gebeuren.” aldus het raadslid.

‘Niet normaal maken wat niet normaal is’

“Wederom zwarte piet bij horeca, zo ook sportclubs en ander ondernemingen neergelegd met een zeer verwerpelijke tweedeling die ons land in tweeën scheurt. Daarnaast hoop ik dat er voldoende bevoegde personen kunnen worden gevonden om identiteit te controleren. Niet normaal maken wat niet normaal is. Ook niet voor heel even, ook niet voor een seconde. Geen onderscheid in welke klant dan ook.” aldus het raadslid. “Laat je niet leiden door voorgespiegelde vooruitzichten dat alles beter en open kan. Laten we het gesprek aangaan over wat wel kan voor een inclusieve maatschappij. Als raadsleden zijn we niet in beeld maar dat moet snel veranderen.”

Of het raadslid of zijn fractie daadwerkelijk dit gaat bespreken in de gemeenteraad is niet bekend.

Meer Gorinchem nieuws